Fedezd fel a Csodálatos Balaton őszi világát, adunk hozzá tippeket

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Balatonhoz nem csak nyáron érdemes ellátogatni.

A CsodalatosBalaton lenyűgöző tája mint egy mágnes, úgy vonzza a természet kedvelőit ősszel is: a színes leveleket öltött fák között felüdülés egy kirándulás, kilátóiból pedig mesés látvány tárul elénk. Épített örökségei igazi bakancslistás helyszínek, a Balaton partján pedig a hűs időben is élmény ücsörögni.

Mindezek mellett rendezvényekben sincs hiány ősszel a nagy tó partján. Borillatú gasztro-rendezvények, színvonalas kulturális és családi programok sorát kínálja több balatoni település is.

Légy várhódító

A Balaton mentén, annak fantasztikus adottságai miatt, már a régmúltban is éltek emberek, így nem csoda, hogy épített örökségek igazi tárháza a környék. A vulkanikus hegykúpokra, a Balaton északi partjának hegyvidékes területére előszeretettel emelték váraikat elődeink.

Andalogj sétányokon

Van, ahol évszázados fák vagy balatoni panoráma mentén haladnak a mesébe illő fasorok, melyek kivételes helyszínei egy hangulatos, őszi sétának.

Sétálj tanösvényen

Ha picit hosszabb kirándulást tervezel, akkor érdemes felkeresni a balatoni tanösvények egyikét, melyeken rengeteg új ismerettel is gazdagodhatsz. Arról nem is beszélve, hogy mesés tájakon, szép és ritka természeti képződmények mentén vezet jónéhány.

Strandolj akár esőben, vagy ködben

Nem kell lemondani a szabadvízi strandolás élményéről ősszel sem a Balatonnál: az egyedülálló Hévízi-tó 30 fok feletti hőmérsékletű vizében, amely mellesleg gyógyító erővel is bír, különleges élmény úszkálni, miközben pára, vagy épp ködfelhő borul a tájra.

Keress fel különleges helyeket

„Sokféle temető van. Annyi, mint az ember és az ő bolondsága.”- írja Eötvös Károly Balatoni utazás című művében. S valóban, vannak olyan sírkertek, melyeket különlegességük, vagy épp szépségük miatt érdemes felkeresni.

Látogass el a múlt emlékeihez

Több évszázaddal ezelőtt állított szakrális építmények romjaira bukkanhatsz a Balaton mentén, van olyan templom, melynek falai még mindig méltóságteljesen törnek az ég felé, van, melynek építési idejét is homály fedi, és van, melyet sűrű erdő ölel körbe.

Etess és simogass állatokat

Különleges és “hétköznapi állatok” lakóhelyére pillanthatsz be, sőt, akár simogathatod és etetheted is őket a Balaton mentén

Csüccsenj le egy padra

Ennyi izgalom után igazán jól esik leülni egy padra, de nem mindegy, hogy hol és melyikre. És az sem, hogy oda csak lehuppansz, vagy céltudatosan készülsz arra, hogy átéld azt a szépséget, amit nyújt a látvány, és átérezd a pillanat szépségét.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!