13 tavaszi kirándulóhely a Balatonnál

A tavasz talán az év egyik legszebb időszaka: a téli egyhangúságot színek, illatok váltják fel.

Meteorológiai értelemben beköszöntött a kikelet, egyre kellemesebb az idő, látványos a természet újjászületése. Szervezetünk is átvált a téli üzemmódból a tavaszira, ami tovább emészti a tél során megcsappant energiatartalékainkat. Ólomsúlyúnak érezzük a testünket, bágyadtak, fáradékonyak és ingerlékenyek vagyunk, ránk tör a tavaszi fáradtság. Ez azonban nem betegség, a tüneteken pedig jelentősen javíthatunk egy kis testmozgással.

Ehhez adunk kirándulási tippeket a CsodálatosBalaton partján, melyek nem csak a testünknek, de a szívünknek és lelkünknek is gyógyír a tavaszi fáradtság ellen.

Alsóörs

Alsóörs felett, a Somlyó-hegyen magasodó kilátóról pompás panoráma nyílik az egyik oldalon a Balaton keleti medencéjére, a másikon az északi partra, a harmadikon pedig a Bakony sűrűjére. Kicsit meg kell dolgozni ezért a látványért, de megéri kilépni a télen beszűkült komfortzónánkon túl.

Csopak

Igazi családbarát kirándulást tehetünk a Csopaki strandtól nem messze álló Madárlesnél. A gyermekek számára is érdekességek olvashatók az információs táblákon, de játszótér is rendelkezésükre áll, míg mi a messzibe révedve lessük a kikeletet élvező állatokat.

Balatonfüred

Ha lenne olyan megnevezés, hogy “minden évszakos balatoni város”, akkor Balatonfüred ezt rögtön kiérdemelné. A pezsgő, élettel teli nyári üdülőváros az év minden hónapjában kincseket tartogat a látogatóknak. Így van ez tavasszal is, így ne késlekedjünk, és sétáljunk egyet a városban.

Tihany

Azon kívül, hogy körbejárjuk az Apátságot, a Belső-tó partját, nézzünk mindezekre madártávolságról is a tihanyi Őrtorony-kilátóból, amely nem a nehéz túrák közé sorolható.

Badacsony

A tavasz a szerelem évszaka is, így elkerülhetetlen, hogy a szerelmesek egyik Mekkájához elvándoroljunk és háttal a Balatonnak, kéz a kézben leüljünk a Rózsakőre. Utána pedig másszuk meg a hegyet, és ámuljunk a CsodálatosBalaton szépségén!

Szigliget

Rövid időn belül megnyitja kapuit a felújított Szigligeti vár, de addig sem unatkozhatunk a Balaton ékkövének tartott településen! Látogassunk el az Óvári-kilátóhoz, jó kis előjáték lesz a későbbi, komolyabb túrákhoz, hogy edződjenek az izmaink. A látvány pedig felejthetetlen lesz!

Hegyestű

Érdemes picit eltávolodni a Balatontól, hogy a Balaton-felvidék gyönyöreiben is részünk lehessen. A 337 méteres Hegyestű az egyik legkülönlegesebb tanúhegye a Balatonnak

Balatongyörök

A több színben pompázó mandulafákkal díszített Becehegy hívogatóan kacsint a kirándulókra, ahogy a balatongyöröki Szépkilátó is, ahova nem elég csak egyszer ellátogatni egy életben!

Vonyarcvashegy

A béke és a harmónia szigete a Vonyarcvashegy fölé magasodó Szent-Mihály dombon álló Szent Mihály-kápolna. Családi túrázáshoz is jó szívvel ajánljuk, egy izmosabb apuka simán feltolja a babakocsit a kápolnáig.

Gyenesdiás

Nehézségi fok szerint a könnyebb túrákhoz sorolható a gyenesdiási Nagymezőről indulva a Festetics-kilátóból gyönyörködni a Balatonban. A bátrabbak ezt követően még több irányba is elindulhatnak, hiszen a Nagymező sok túraút kiindulópontja.

Keszthely

Nemsokára árvácskák, százszorszépek, nefelejcsek és tulipánok kompozíciója fogadja majd a keszthelyi kastélyparkba látogatókat, hiszen évről évre több mint 15 ezer virág díszíti az ország nemzetközi jelentőségű történeti kertjét. De addig is csodálatos növények között sétálhatunk a Festeticsek lábnyomain.

Hévíz

A bevállalósok akár fürödhetnek is a Hévízi-tó vizét elvezető lefolyóban, amely mellett egy kellemesen bejárható sétautat is kialakítottak. Nincs emelkedő, nincs nehezen meghódítható sziklatömb, de a madarak csiripelnek, a vízililiomokkal ékesített Hévízi-patak átlátszó vize hívogató, egyszóval kiváló családi sétálós program.

Fonyód

Fonyódot a panoráma városának is nevezik, és nem ok nélkül!

Fesztiválokra, koncertekre, sport eseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!