Somlyó-hegyi kilátó, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra

A Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs északi részén, azon belül a temető felett található erdős hegycsúcs legmagasabb pontján áll.

2015-ben a korábbi fakilátó helyett- a Somlyó 2002 Erdőbirtokosság sikeres pályázata révén, az Önkormányzat szervezésében új kilátót épült, amely kedvelt turista célpont. A kiugró galériás, hatszög alaprajzú, 17,5 méter magas kilátó fenyőfából épült.

Az egyik legjobb dolog kirándulni a természetben. A második legjobb, amikor a kikapcsolódást kiegészíted egy kis magaslati panorámával. Ha a kettőt kombinálod, eljuthatsz a feltöltődés csúcsára.

A Somlyó-hegyi kilátót Alsóörs felett megéri megmászni, mert a lábad alatt elterülő táj látványa itt könnyen rabul ejthet. A református templomtól Keleti irányba egy lépcsőn felsétálva a temető fölött található a Somlyó-hegyi kilátó.

Tetejéről csodálatos körpanoráma élvezhető a nemzeti park erdővel borított területére, Alsóörsre és a Balatonra.

A cikkben szereplő fotók 2019. április 4-én készültek Alsóörsön, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!