Tavaszköszöntő pompában a keszthelyi Festetics-kastély parkja

Ha működne az időutazás, Lady Hamilton elégedetten sétált volna végig a mai nap Festetics Tasziló hercegbe karolva a keszthelyi kastély parkjában.

A kastély és a park utolsó jelentős átépítése ugyanis Festetics Taszilóhoz köthető, aki a londoni Henry Ernest Milner kerttervező mérnök professzort hívta meg és az ő tervei nyomán alakították át a barokk kertet tájképi, angolparkká 1885 és 1889 között.

A történelem viharai a keszthelyi Festetics-kastélyt, s annak parkját sem kerülték el. De az elmúlt időszak újjáépítési, fejlesztési munkálatainak köszönhetően évről-évre impozánsabb külsőt és belsőt nyernek a ránk hagyott Festetics-örökségek.

2015-ban egy nagyarányú park rekonstrukció fejeződött be: a kastélyparkot az eredeti, Milneri tervek felhasználásával alakították újjá.

A fejlesztések tovább folytatódnak, hiszen a 8 milliárdos gigaberuházás a parkot is érinti.

A keszthelyi kastélypark az ország csekély számú nemzetközi jelentőségű történeti kertjeinek egyike, amely párját ritkítja változatosan és gazdagon kialakított részletei, növényfajai és kertépítészeti különlegességei okán.

A cikkben szereplő fotók 2019. március 20-án készültek Keszthelyen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni csak a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Tavaszköszöntő pompában a keszthelyi Festetics-kastély parkja
Article Name
Tavaszköszöntő pompában a keszthelyi Festetics-kastély parkja
Description
Festetics-kastély Keszthely – Mesés pillanatokat élhettünk meg 2019. március 20-án a keszthelyi Festetics-kastély parkjában, ahova a tavasz csodás színekkel és illatokkal érkezett.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!