Tücsökdomb kilátó Nemesvita: a Balaton-felvidék legújabb kilátója

Az új turisztikai attrakció az északi Balaton part egyik kultikus helyén, a nemesvitai kiserdő karéjában került kialakításra. A kirándulóhelyen egy lélegzetelállító fa szerkezetű kilátó, egy játszótér és egy izgalmas sövénylabirintus várja az érdeklődőket.

Nemesvita a Keszthelyi-fennsík keleti felén, Veszprém megye délnyugati részén, a Tapolcai medence nyugati peremén fekszik. A vidék egyik legszebb kilátóját készítették el a munkájukra igényes szakemberek. Nemesvita ezzel a beruházással felkerült a Balaton-felvidék turisztikai térképére.

A több mint 22 méter magas kilátó 7 pihenőszintes.

A kilátószint konzolosan kiugró, teljesen körbejárható, egyidejűleg 18-20 fő kényelmes tartózkodását biztosítja. A kilátóról körpanorámában gyönyörködhetünk. Északról a Bakony vonulata látszik, tiszta időben a Somló is feltűnik. Keletre a Tapolcai-medence, tárul elénk, a vulkanikus tanúhegyekkel; Északról-Délre sorban, Hegyesd a Csobánc, Szent György-hegy, Gulácsi hegy, Badacsony, Szigliget, a várral. A látkép előterében feltűnik a Törekpuszta, a kúriával és a Répa Rozi,-Sobri Józska nagy szerelmének-csárdájával. Délen szélesen terül el a Balaton, a Szigligeti-öböllel – ahol kis fantáziával a Balatoni Krokodil is felismerhető – a túlsó parton Fonyóddal, és a Somogyi-dombággal. Nyugaton a Keszthelyi hegység zárja a képet, kiváló rálátással a környező erdő lombkoronájára.

Térkép a kilátóhoz:

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!