Karácsonyi vásárok és adventi programok a Balatonnál 2023-ban

Ünnepi és szórakoztató programok, közös gyertyagyújtás, karácsonyi vásárok és gasztroprogramok csábítják a Balatonhoz a karácsonyvárókat.

Díszruhát öltenek a települések főterei, ablakai, alma, fahéj, sült gesztenye illata lengi körbe az utcákat, Több helyszínre a Mikulás is megérkezik, s közös élményként élhetjük meg az adventi gyertyák meggyújtását is.

Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. 2023-ban az első adventi vasárnap december 3-án lesz.

A karácsony az egyik legnagyobb keresztény ünnep, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Sok nem keresztény ember is ünnepli világszerte az emberi szeretet ünnepeként.

A teljesség igénye nélkül készítettünk listát a Balaton körüli, adventi programokról, melyeket a település neveinek alfabetikus sorrendjében soroltunk fel:

JEGYVASARLAS.HU

JEGYVASARLAS.HU

JEGYVASARLAS.HU

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!