Egy őszi balatoni hétvége, amely szebbé teszi a hétköznapokat

Nyár és Balaton – két egymástól elválaszthatatlan fogalom, de érdemes a július és az augusztusi nyári hónapokon kívül is ellátogatni a magyar tengerhez, hiszen fantasztikus lehetőségeket kínál a Csodálatos Balaton

A Balaton az egyik legkedveltebb úti cél a belföldi és a külföldi vendégek körében egyaránt, s ez már nem csak a nyári hónapokra igaz. Az utóbbi évek fejlesztéseinek, a gazdag programkínálatnak köszönhetően egyre többen látogatnak el a magyar tenger partjára, hogy egy kényeztető, pihentető, de közben aktív hétvégét eltöltsenek ott. Ehhez adunk segítséget mindazoknak, akik még nem jártak a színes lombkoronák, a havas tájak, vagy a zöldellő természet idején a Balatonnál.

Bakancsban a Balatonnál

Sohasem felejtem el azt a pillanatot,/Amikor ezt a tündérországot megláttam…. /Megálltam, mintha lábam gyökeret vert volna,/Lelkemet ihlet, gyönyör ragadta el./Soha nem láttam még ehhez hasonló gyönyörű tüneményt” – írta Eötvös Károly az Utazás a Balaton körül könyvében. Úgy gondoljuk, hogy ezt az érzést minden kiránduló átéli, hiszen a számtalan túraút és tanösvény pazar helyszíneken vezet körbe a Balatonnál, s nagy részük során egy kilátó tetejéről is rácsodálkozhatunk a magyar tenger szépségeire.

Legyél akár kezdő, vagy gyakorlott túrázó, babakocsit toló, vagy kutyával érkező turista, különböző távú és nehézségi fokú túra lehetőségek közül választhatsz, sőt, szervezett, szakvezetővel irányított programra is jelentkezhetsz.

fotó © CsodalatosBalaton.hu

Kétkeréken a Balatonnál

Ha nem tudsz betelni a Balaton szépségével, és több helyszínről is megcsodálnád, pattanj nyeregbe, és tekerd körbe a Balatont. Érdemes azért elidőzni néhány településen, belekóstolni az őszi-tavaszi gasztronómiai kínálatba, hiszen egyre több vendéglátóhely tartja fontosnak, hogy az év 12 hónapján át ajánljon ínycsiklandozó fogásokat. Azok se essenek kétségbe, akik még nem tettek olyan sok kilométert a lábukba, s megerőltetőnek tartják a hosszú távot. Egy településen belül, netán egy másikba áttekerve is felejthetetlen élményben lehet részük, hiszen megannyi természeti és épített örökség érhető el kerékpáron, és rövid távon.

A balatoni látnivalókért KATTINTS IDE

fotó © CsodalatosBalaton.hu

Ízek és zamatok a Balatonnál

Nem könnyű, még a szezonon kívüli időszakban sem olyan hétvégét kifogni, mikor ne tartsanak valamilyen gasztronómiai élvezetekkel fűszerezett fesztivált a Balatonnál. Ha mégis lecsúsznánk ezekről a rendezvényekről, akkor is megízlelhetjük a “Balaton ízeit”. Egyre több étterem hagyja tárva kapuit a nyár után is, a pincészetek izgalmas, zamatos, egyedülálló borait is több helyen kóstolhatjuk az egész év során.

fotó © CsodalatosBalaton.hu

A gyógyító Balaton

Az előbb felsorolt lehetőségek már mind gyógyító erejűek, hiszen testünket erősítő és tápláló, lelkünket simogató programokról írtunk. De ezzel még nincs vége! Hiszen a Balatontól néhány kilométerre fekvő Hévízt, és annak kincsét, az egyedülálló Hévízi-tavat nem csak betegség esetén, hanem annak megelőzése érdekében is érdemes felkeresni. A Hévízi-tó és az arra épülő terápiák gyógyhatása messzi földön ismert, és nem csak külsőleg, hanem belsőleg is orvosol.

Gyógyító, misztikus helynek tartják a Balaton-felvidék néhány pontját is. Bár mesés gyógyulásról nem találtunk bizonyítható leírást, de arról saját magunk is meggyőződtünk, hogy energetizáló, és egyben nyugtató hatása is van a helynek.

Programok a Balatonnál

Családosoknak, vagy egyedülállóknak, fiataloknak és éltesebb korúaknak, komolyabb vagy könnyebb szórakozást kedvelőknek is széles kínálatot ajánl a Balaton a nyáron kívül is. Az előbb említett fesztiválokon kívül koncertek, előadások, kiállítások és múzeumi tárlatok teszik felejthetetlenné a szezonon kívüli balatoni napokat.

Balatoni programok IDE KATTINTVA

fotó © CsodalatosBalaton.hu

Panoráma a Balatonra

Semmi sem fogható ahhoz, mikor a parton állva érezzük a Balaton illatát, egy szeles napon a kövekre kicsapódó hullámok vízpermete simogatja az arcunkat, miközben csodák tárulnak elénk: a kék, a zöld, néha a szürke különböző árnyalatait magára öltő tó, a napnyugta vöröses színeiben tündöklő tanúhegyek. Ha nincs lehetőséged a Balatonhoz utazni a látvány akkor is a tiéd lehet!

Élvezd a balatoni panorámát otthonról webkameráink élő adásában, kattints az alábbi képre!

Summary
Egy őszi balatoni hétvége, amely szebbé teszi a hétköznapokat
Article Name
Egy őszi balatoni hétvége, amely szebbé teszi a hétköznapokat
Description
Már csak egy álomnak tűnik a nyári szabadság, vagy netalán nem is volt lehetőséged pihenni? Tölts el egy hétvégét a Balatonnál, garantáljuk a felüdülést!
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!