Balatoni kalandparkok, élményfürdők, bobpályák, dinópark

fotó © Csodálatos Balaton

Süthet a nap, borús lehet az ég, a Balatonnál sosem unatkozhatsz. Eltekintve most a csábító balatoni strandoktól, a lenyűgöző látnivalóktól, nézzük meg hol járathatod csúcsra az adrenalin-szintedet.

 

1

Csodabogyós-barlang, Balatonederics

A kaland már a barlang elérésével kezdődik, hiszen autóval megközelíthetetlen a bejárat. De kárpótol az a röpke 40 perces csoda, amelyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park erdeje nyújt. Aztán kezdődik az igazi izgalom, hiszen néhol csak négykézláb, vagy éppen kúszva érhetsz el a barlang különböző termeibe, amelyekről röviden csak annyit írnánk, hogy felejthetetlen élmény !

A három útvonalon kétféle barlangi kalandtúrát szerveznek, az alaptól az extrém 2-ig, így mindenki saját vérmérséklete alapján válogathat.

2

Dinópark, Rezi

Keszthelytől pár kilométerre, négy hegy találkozásánál fekszik Rezi. A Keszthelyi-hegység erdővel borított, dombokkal körülvett völgyében, a 23 000 négyzetméteres parkban, időutazás részesei lehetünk. Hiszen az életnagyságú, mozgó, sőt hangot is adó dinók között 230 millió évvel ezelőtti érába csöppenünk.

A Dinóparkban, az őshüllőkön kívül  állóképességünket és kitartásunkat is megismerhetjük, sőt, feszegethetjük is a határainkat a felállított kaland-elemeken. Van többszintes kötélpálya, mászófal, trambulin, markológépek, csónakázó-tó, labdagömbök, kincsmosó és ugrálóvárak.

3

Hőlégballonos sétarepülés, Hévíz

Hogyan lehet az egy kilométeres táv kalandos? Ha mindezt nem a föld felszínén tesszük meg, hanem egy kosárkában lebegve ég és föld között!

Azon kívül, hogy roppant izgalmas emelkedni és emelkedni, amíg a ballon el nem éri az utazási magasságot, valami leírhatatlan élmény maga a látvány!

A csendben suhanó ballon remek rálátást biztosít a balatoni szőlő dombok, apró falvak és élővilágban gazdag nádas partokra, no és az egész Balatonra! A naplemente egyenesen gyönyörű!

4

Kalandpark és bobpálya, Balatonboglár

Már a helyszín is lenyűgöző, hiszen a Gömbkilátó szomszédságában terül el a kalandpark.

Az izgalmak fokozása érdekében csak egy gyors felsorolás az igénybe vehető elemek egy részéről: 10 méteres falmászó torony, 6 pályás trambulin, minden korosztály számára kötélpálya (csak érdekesség, hogy 4 km drótkötél felhasználásával épült meg a pálya), 580 méter hosszú és zajtalan bobpálya.

Egy egész napos aktív kikapcsolódás a legkisebbektől az idősebbekig.

5

Zamárdi Kalandpark

A Zamárdi Kalandpark egy harmincötezer négyzetméteres ligetben található és végtelen lehetőséget nyújt arra, hogy bebizonyítsd: bevállalós vagy!

A park ősfái közé kifeszített köteleken változatos akadályok és mintegy másfél kilométernyi csúszópálya várja az izgalomra éhes fiatal és idősebb kalandozókat.

A kalandpark legnépszerűbb elemei a csúszópályák, a repülni vágyók átszáguldhatnak a „kicsi Balaton”, a kalandpark csodaszép, mesterséges tava fölött, és közben vethetnek egy-egy gyors pillantást a tó partján pöfögő Élménygőzösre és a Zamárdi Kalandpark más izgalmas élményelemeire.

 

6

Water World Kenes

A balatonkenesei vízi élménypark igazi mennyország, és nem csak a kicsiknek! Mászófal és csúszda, céltábla és egyensúly gerenda, mászó híd, szikla, vizes árok, csúszda, hinta, trampboulin és rámpák nyújtanak önfeledt szórakozást, no és igazi kalandot!

S mindez a Balaton vízén, több mint 1200 négyzetméteren!

7

Serpa kalandpark, Balatonfűzfő

Mindenki hallott már a balatonfüredi Serpa Kalandparkról, hiszen a Dunántúl legrégebbi, de mindig új elemekkel bővülő izgi helyéről van szó.

Ez az a park, ahol igazán fitogtathatod az erőnlétedet, vagy ráeszmélhetsz, hogy van még hova fejlődnöd. Az akadálypályák ugyanis nem a gyors, könnyű teljesíthetőségre hajaznak, hanem az átlagosnál nehezebbek.

No de, oda se neki, vágjatok bele a kalandba, próbáljátok ki a számtalan lehetőséget, kússzatok, másszatok , csússzatok, lőjetek, és ki ne hagyjátok a bobpályát!

8

BalatoniBob Szabadidőpark, Balatonfűzfő

Dupla, illetve rögtön tripla élmény vár rátok Balatonfűzfőn, a BalatoniBob Szabadidőparkban. Ugyanis már két bobpályán élvezhetitek a sebességet, a 360 fokos kanyarban pörgést, a döntött kanyarokat, buktatókat, alagutat.

A harmadik élmény pedig az, hogy már csúszás közben elhaladtok a Serpa Kalandpark elemei mellet, így ha van elég időtök az izgalom mellett, akkor nézzétek is ki a következő kalandotok tárgyát!

9

Balatoni Élménypark, Csopak

Ha egy napba szeretnél mindent besűríteni, izgalomra vágysz, de kipróbálnál nem csak extrém sportokat, akkor Csopakon a helyed!

A Balatoni Élménypark mindezt nyújtja neked, hiszen van kötélpálya, mászófal, hogy a stresszt levezesd, no és az izmaidat megfeszítsd, de, az előbbiekhez képest nyugalmasabb testmozgást is végezhetsz, hiszen  többek között van lábtengó, minigolf, strandröplabda pálya, pingpongozhatsz is, kipróbálhatod a lövészetet és íjászatot.

A legkisebbek pedig boldogan ülhetnek közben a kisvasúton, hogy tegyenek egy-két kört az élményparkban.

10

Annagora Aquapark, Balatonfüred

Az unokáktól a nagyszülőkig kalandos élményt nyújt az Annagora Aquapark, amely a Balaton partjától 500 méterre, az időjárás viszontagságaitól függetlenül várja a tökéletes nyári kikapcsolódásra és pörgős órákra vágyókat.

Tudtátok, hogy itt található Magyarország második legnagyobb hullámfürdője? Hogy fűtött külső és beltéri medencék vannak? Hogy 12 extrém óriáscsúszda spannolhat fel?

Ezeken kívül szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang segíti, hogy egy felejthetetlen kaland legyen az ott töltött idő.

11

Kalandsziget, Tihany

Igazi kihívás a tihanyi Kalandsziget, amely egyedülálló természeti adottságaival lenyűgözi a kalandorokat.

Akár már két éves kortól várják a kicsiket, ahol két pályán mintegy 20 különféle akadály mellett mini lecsúszópálya, homokozó és trambulin is található. Vannak zöld és kék pályák, ahol az akadályok leküzdése már némi fondorlatot és fizikai erőnlétet is igényel, sőt, az óriási lecsúszón több mint 80 méteren keresztül élvezhető az önfeledt száguldozás a Balaton irányába. A földi akadályok pedig már komoly fizikai igénybevétellel teljesíthetők.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!