500 méteres lombkoronaösvény épült Balatonbogláron a Gömbkilátónál

Megnyílt  Balatonboglár új turisztikai attrakciója a Gömbkilátó lábánál, melyről különleges perspektívából szemlélhetjük a Csodálatos Balatont.

Kedvelt célpontok a lombkorona ösvények a turisták körében, hiszen az élővilág olyan titkai is feltárulnak, amelyek a földön vezető tanösvényeken rejtve maradnának.

A  lombkoronasétányokon testközelből ismerhetjük meg a fák lombkoronaszintjének növény és állatvilágát, de érdemes a lábunk elé, illetve alá is tekintgetni, hiszen mesés táj terül el alattuk.

JEGYVÁSÁRLÁS balatoni programokra, koncertekre, helyszínekre ide kattintva >>

Így van ez az újonnan átadott balatonboglári lombkorona tanösvényen, melynek fél kilométer hosszú sétánya a várdomb keleti és nyugati gerincén fut végig, egyik részen a fák lombkoronájában, tízméteres magasságban húzódik, s a keleti részen egy kilátóponton végződik.

A lombkorona szinten haladó ösvény vas szerkezetű, melynek alján acél háló van, a kapaszkodói pedig fából készültek.

A lombkorona tanösvényen – az erre a célra kialakított tetraéder formájú, 15 pihenőn – interaktív módon ismerhetik meg a látogatók a Balaton, a várdomb növény- és állatvilágát, valamit azt is megtudhatják, hogy hogyan alakult az évek során a terület fásítása.

Mészáros Miklós polgármester a tanösvény ünnepélyes átadásán kiemelte, hogy a tanösvény  igazi magyar és helyi termék. Ugyanis a mintegy 600 millió forintos beruházást kizárólag a magyar kormány támogatta, a munkafolyamatokat – a tervezéstől a kivitelezésig – egytől-egyig balatonboglári szakemberek és vállalkozók végezték. A lombkorona tanösvény a ledes-világításnak köszönhetően éjszaka is látszódik.

A kivitelező arról tájékoztatta a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségét, hogy 2022 augusztusában vették át a munkaterületet, és akkor kezdődött el a beruházás is. A fák koronaszintjére épített tanösvény kialakítása nem ártott sem a növény-, sem pedig az állatvilágnak.

A felnőtt belépő 490 Ft, a kedvezményes (gyermekek és nyugdíjasok)  jegy ára 450 Ft.

Látogatási idő hétköznap 10-től 19 óráig, hétvégén 10 és 20 óra között.

JEGYVÁSÁRLÁS balatoni programokra, koncertekre, helyszínekre ide kattintva >>

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!