Sétálva ismerheted meg Hévíz történelmét

A történelmi sétákat, melyek a Belvárosi Múzeumtól indulnak 16 órakor, dr. Szántó Endre helytörténész vezeti

A résztvevők megismerkedhetnek Hévíz történetével a belvárosi és a kórházi villákkal, a fedett fürdővel és a Hévízi tavon álló fürdőházak építésének történetével. A fedett fürdő épületének falán elhelyezett Hévízi Pantheon emléktábláin szerepelő-, Hévíz életében fontos szerepet játszó orvosokról, kutatókról, búvárokról is többet megtudhatnak az érdeklődők.

Dr. Szántó Endre hetekig tudna mesélni a Hévízről, hiszen több könyve is megjelent a fürdőváros történetéről. A nyári délutáni, általában másfél órás vezetett séták elején a történész elmondja, hogy a résztvevők jelezzék, milyen a témában szeretnének többet megtudni Hévízről. Azaz kérdezzenek nyugodtan! A résztvevők feltett kérdései határozzák meg a történekek, anekdoták irányvonalát, témáját. A kérdezők általában arra kíváncsiak, amiről nem olvashattak a könyvekben, és szeretnének megtudni a városról.

A történész elmondása szerint a legtöbben erre a 3 dologra kíváncsiak:

• Kútfúrások Festetics Tasziló idejétől napjainkig.
• Információk a 86-os tűz részleteiről
• Hűl-e a Hévízi tó vize?

A belvároson kívül Hévízen még sok nevezetesség várja a vendégeket, az idei évben az Egregyi Múzeumban is ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a Prémium Borkóstoló programra jelentkezők. A római kórról és a helyi prémium borászatokról tudhatnak meg érdekességeket július 3-tól szerdánként 18:30-kor induló esti program során.

A római korra a tógák, a gladiátor öltözék, továbbá ízletes borok és helyi finomságok segítik ráhangolni a történelem és a bor iránt érdeklődőket.


További hévízi programokról ITT olvashatsz!

Summary
Sétálva ismerheted meg Hévíz történelmét
Article Name
Sétálva ismerheted meg Hévíz történelmét
Description
Három alkalommal rendeznek ingyenes hévízi városnéző sétát a fürdővárosban 2019-ben, minden nyári hónap utolsó péntekjén.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!