Díjnyertes fagylaltkülönlegességek a hévízi Rózsakertben

Gyermekkorunk kedvenc étele, a tejberizs köszön vissza a Jázmin fagylaltban, amely 2019-ben a Balaton fagyija versenyben különdíjat kapott

Pálfi Attila azonban továbbgondolta a normál tejberizsfagylaltot: jázminrizs felhasználásával alkotta meg a díjnyertes hideg finomságot. A jázminrizs íze teltebb és izgalmasabb a sima rizsnél, szemei is jobban reagálnak a hűtésre, lassabban fagynak meg. A tejberizs édes ízének kiemeléséhez, s egyben ellensúlyozásához egy különleges gyümölcsöt, a juzut használta fel. A japáncitromnak is nevezett, Kelet-Ázsiából származó citrusféle kinézetében a mandarinhoz, ízében viszont a grépfrút és a citrom keverékéhez hasonlít. Pikáns, savanykás íze nagyon karakteres, megszédíti a tejberizsfagylaltot.

Ezt az ízorgiát Attila még tovább fokozta: a juzuval megbolondított, jázminrizsből készült tejberizsfagylaltját házi készítésű karamell szósszal rétegezte.

S hogy mivel kóstoljuk együtt? A hévízi Rózsakert fagyizó cukrásza ebben is segítségünkre volt. Attila a az idei Év fagyija címet nyert Piemont királya különlegességet ajánlotta kísérő gombócnak.

A Rózsakertben is készítik ezt a fagylaltkölteményt, amelynek alapja a világ legjobb, az olaszországi Piemont tartományban termő mogyoróból készült fagylalt. Ezt tonkababbal fűszerezett, házi szederlekvárral, valamint mogyorós, ropogós réteggel tálalják, így az ízharmóniát a textúrák játékossága egészíti ki.

A hévízi Rózsakert a római Európa-bajnokságot is megjárt díjnyertes fagylaltjáról itt olvashatsz többet.

További csodák a Rózsakert fagylaltpultjából

Summary
Díjnyertes fagylaltkülönlegességek a hévízi Rózsakertben
Article Name
Díjnyertes fagylaltkülönlegességek a hévízi Rózsakertben
Description
Ízgazdag fagylaltkölteményeket ajánl erre a hétre is Pálfi Attila, a hévízi Rózsakert fagylalt-mestere, melyek különlegessége, hogy 2019-ben díjat is nyertek.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!