Díjnyertes fagylaltkülönlegességek a hévízi Rózsakertben
Gyermekkorunk kedvenc étele, a tejberizs köszön vissza a Jázmin fagylaltban, amely 2019-ben a Balaton fagyija versenyben különdíjat kapott
Pálfi Attila azonban továbbgondolta a normál tejberizsfagylaltot: jázminrizs felhasználásával alkotta meg a díjnyertes hideg finomságot. A jázminrizs íze teltebb és izgalmasabb a sima rizsnél, szemei is jobban reagálnak a hűtésre, lassabban fagynak meg. A tejberizs édes ízének kiemeléséhez, s egyben ellensúlyozásához egy különleges gyümölcsöt, a juzut használta fel. A japáncitromnak is nevezett, Kelet-Ázsiából származó citrusféle kinézetében a mandarinhoz, ízében viszont a grépfrút és a citrom keverékéhez hasonlít. Pikáns, savanykás íze nagyon karakteres, megszédíti a tejberizsfagylaltot.
Ezt az ízorgiát Attila még tovább fokozta: a juzuval megbolondított, jázminrizsből készült tejberizsfagylaltját házi készítésű karamell szósszal rétegezte.
S hogy mivel kóstoljuk együtt? A hévízi Rózsakert fagyizó cukrásza ebben is segítségünkre volt. Attila a az idei Év fagyija címet nyert Piemont királya különlegességet ajánlotta kísérő gombócnak.
A Rózsakertben is készítik ezt a fagylaltkölteményt, amelynek alapja a világ legjobb, az olaszországi Piemont tartományban termő mogyoróból készült fagylalt. Ezt tonkababbal fűszerezett, házi szederlekvárral, valamint mogyorós, ropogós réteggel tálalják, így az ízharmóniát a textúrák játékossága egészíti ki.
A hévízi Rózsakert a római Európa-bajnokságot is megjárt díjnyertes fagylaltjáról itt olvashatsz többet.
További csodák a Rózsakert fagylaltpultjából