Gyümölcsös fagylaltkülönlegességek a Rózsakert ajánlásával

Pálfi Attila, a Rózsakert  fagyizó cukrásza két különlegességet ajánl erre a hétre a fagylalt imádóinak.

Erdei gyümölcsös joghurt fagylalt

Felvetődhet a kérdés, hogy miért is rendkívüli? Hiszen kevés az olyan fagyipult hazánkban, ahol ne választhatnánk ezt a fajta jeges finomságot. No, de nem olyat mint a Rózsakertben! Különlegessége, hogy egy olyan speciális olasz joghurt az alapja, melyet Olaszországból csak két fagylaltozóba szállítanak Magyarországra, s ezek egyike a hévízi Rózsakert.

Az utánozhatatlan joghurt fagylaltot erdei gyümölcs lekvárral rétegezik, s a nyarat idéző édeskés, néhol fanyar gyümölcsszemek a savanykás joghurtágyban – egymást kiegészítve – ízbombaként robbannak a szánkban.

Mangó fagylalt

No, de nem akármilyen mangóból! A Rózsakert fagyizóban az Alphonso mangóból készítik a jeges finomságot, amely a világ leghíresebb mangó fajtája. Nevét egy portugál nemesemberről kapta, s Indiában már 4000 éve termesztik.

Ahogy a gyümölcs, úgy a belőle készített fagylalt is rendkívül ízgazdag, üdítő és friss, s gyönyörű sáfránysárga színe odavonzza a tekinteteket a fagyipultra.

Érdemes a két gombócot egyszerre megkóstolni, vagy variálni a Rózsakert fagylaltozó további különlegességeivel.

Summary
Gyümölcsös fagylaltkülönlegességek a Rózsakert ajánlásával
Article Name
Gyümölcsös fagylaltkülönlegességek a Rózsakert ajánlásával
Description
Nem csupán az ízek harmóniája, a kreációk különlegessége jellemzi a hévízi Rózsakert fagyijait, hanem a minőségi alapanyagok egyedisége is.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!