Gyümölcsös fagylaltkülönlegességek a Rózsakert ajánlásával
Pálfi Attila, a Rózsakert fagyizó cukrásza két különlegességet ajánl erre a hétre a fagylalt imádóinak.
Erdei gyümölcsös joghurt fagylalt
Felvetődhet a kérdés, hogy miért is rendkívüli? Hiszen kevés az olyan fagyipult hazánkban, ahol ne választhatnánk ezt a fajta jeges finomságot. No, de nem olyat mint a Rózsakertben! Különlegessége, hogy egy olyan speciális olasz joghurt az alapja, melyet Olaszországból csak két fagylaltozóba szállítanak Magyarországra, s ezek egyike a hévízi Rózsakert.
Az utánozhatatlan joghurt fagylaltot erdei gyümölcs lekvárral rétegezik, s a nyarat idéző édeskés, néhol fanyar gyümölcsszemek a savanykás joghurtágyban – egymást kiegészítve – ízbombaként robbannak a szánkban.
Mangó fagylalt
No, de nem akármilyen mangóból! A Rózsakert fagyizóban az Alphonso mangóból készítik a jeges finomságot, amely a világ leghíresebb mangó fajtája. Nevét egy portugál nemesemberről kapta, s Indiában már 4000 éve termesztik.
Ahogy a gyümölcs, úgy a belőle készített fagylalt is rendkívül ízgazdag, üdítő és friss, s gyönyörű sáfránysárga színe odavonzza a tekinteteket a fagyipultra.