heviz-utazas-kiallitas-gyogyfurdo-hevizi-to-csodalatosbalaton.hu

10 kihagyhatatlan tavaszi program Hévízen

A tavasz és a nyár a virágdíszbe öltöztetett városban mindig különlegességgel bír.

S bár az év tizenkét hónapjában mindig akad kivételes program a fürdővárosban, a természet ébredésével együtt a rendezvények száma is megnő.

A májusi programok közül válogattunk.

Boldog Békeidők Hévízen

Öt napon át programkavalkád várja Hévíz több pontján is az érdeklődőket. Korabeli jelmezbe bújt hölgyek és urak idézik meg a boldog békeidőket, fantasztikus koncertek szórakoztatják minden este az egybegyűlteket. Természetesen a szervezők a család minden tagjára gondoltak, a gyermekekre népi játszótér és kosaras körhinta is vár.

Viva la Musica

Teleki Miklós orgonaművész kápráztatja el koncertjével májusban két alkalommal is a komolyzene rajongóit Hévízen. Egyik este Kováts Kolos Kossuth-díjas operaénekes, a hónap végén pedig Simai László Artisjus-díjas trombitaművész lép fel Teleki Miklóssal a hévízi Szentlélek templomban.

Flavius-nap

Hévíz és környéke sűrűn lakott terület volt a római időkben, a Balaton-vidék egyik legjelentősebb lelete az egregyi városrészben feltárt, kora császárkorból származó kőépület. Tehát már a régi rómaiak is felfedezték és használták a hévízi tavat, sőt, a tó csodatevő hatásáról szóló legendák egyike Nagy Theodosius császárhoz kapcsolódik, aki Flavius Theodosius néven látta meg a napvilágot. A hagyományos hévízi Flavius-napoknak éppen ezért a római kori Romkert ad otthont.

Hévízi FutóFesztivál

7, 14 és 21 kilométeres távon mérhetik össze az erejüket a sportolók Hévízen, a már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő futófesztiválon. A fantasztikus szervezés, a gyönyörű pálya és a remek hangulat mellett számos színes program is várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Kétkeréken Hévízen

Hévíz és környéke többféle lehetőséget biztosít kerékpározásra: bővelkedik kiépített kerékpáros utakkal, valamint kijelölt túraútvonalakkal is. Azoknak sem kell szomorkodni, akik kerékpár nélkül látogattak el a fürdővárosba, hiszen a hévízi Tourinform irodában az előző évekhez hasonlóan, továbbra is lehetőség van biciklik kölcsönzésére.

Nordic-walking a patak partján

Hévízről több túraútba is bekapcsolódhatunk, bejárhatjuk a Keszthelyi-hegységet, végigsétálhatunk az Egregyi pincesoron, és andaloghatunk a tündérrózsákkal ékesített Hévíz-patak partján vezető Berki sétaúton.

A kihagyhatatlan gyógytó

Hogy miért kihagyhatatlan? A válasz egyszerű. Egyrészt vétek úgy Hévízre látogatni, hogy ne csobbanjunk meg a tóban. Másrészt az egészségünk szempontjából is fontos, hiszen a gyógytó hatása és a ráépülő kezelések hatékonysága messze földön ismert. S nem utolsó szempont az, hogy a testi felüdülés mellett lelki feltöltődést is ad minden egyes perc, melyet a tavon töltünk.

Egy nyalatnyi csoda

Van egy hely Hévízen, ahova mindenképp térjünk be. Ez a Rózsakert étterem, amelynek teraszán ülve a Festetics tér és a virágokkal telített Schulhof sétány látványa tárul elénk, miközben fenséges ételeket kóstolhatunk. Valamint a fagylaltokat! Mert a Rózsakert fagyizójában kínált hűtött nyalánkságok igazi kézműves csodák, köztük egy díjnyertes alkotás is, amelyet Rómában, az Európa-bajnokságon is megismerhetett a világ.

Vásárfia a hévízi piacról

Pecsenyések, lángososok, rétesárusok és finomabbnál-finomabb, egészséges helyi termékeket és egyedi kézműves ajándéktárgyakat kínáló kistermelők között élhetjük át a piacozás remek hangulatát Hévízen. A piac kedden és szombaton 7-től-13 óráig, csütörtökön 12 és 18 óra között tart nyitva.

Mert mozizni jó

Hévíz minőségi szolgáltatásai közül nem maradhat ki a mozi, ahol a premier filmektől kezdve a gyermek matinén keresztül, a kisteremben vetített művészfilmeken át mindenki megtalálja a számára legvonzóbb ajánlatot.

Summary
10 kihagyhatatlan tavaszi program Hévízen
Article Name
10 kihagyhatatlan tavaszi program Hévízen
Description
Hévíz minden évszakban kedvelt célpontja a turistáknak, hiszen az egyedülálló gyógytó, a csodálatos természeti és épített környezet télen-nyáron felüdülést nyújt az oda érkezőknek.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!