heviz-utazas-kiallitas-gyogyfurdo-hevizi-to-csodalatosbalaton.hu

Kívánságszalagok százai Hévízen

Szűz Mária egyszer már csodát tett Flavius-szal, miért ne történhetne ez meg Önnel is?


A legenda szerint Flavius gyermekbénulásban szenvedett. Keresztény dajkája nap, mint nap Szűz Máriához imádkozott, a kisfiú gyógyulását kérve. A Szűzanya meghallgatta fohászát és válaszként forrás fakasztott. A gyógyforrásból egész tó keletkezett, melynek vizében rendszeresen fürdette a dajka a beteg gyermeket.

Flavius csodával határos módon a víztől meggyógyulva, erős, egészséges uralódóvá, a Római Birodalom császárává vált. Hálából 391-ben a kereszténységet államvallássá nyilvánította egész birodalmában.

A legendás gyógytó nem más, mint a Hévízi Tó, melynek vizében azóta több ezren gyógyultak meg, nyerték vissza az egészséges mozgás örömét.

Ahol egyszer csoda történt, ott bármikor újra megeshet! A Villa Rustica mellett (Római kori romkert, Hévíz, Attila utca végén), a „Kívánságfalon” elhelyezett szalagok életre keltik a római kori legendát.

Mára több száz Flavius-kívánságszalag gyűlt össze a hévízi vendégek kívánságaiból, akik kívántak például világbékét, egészséget és boldogságot a családjuk számára, utazást és hosszú életet, vagy sikeres érettségit.

Jöjjön el Ön is és böngésszen a szalagok között, majd kívánjon valamit! Írja kívánságát a szalagra és helyezze el a többi kérés mellett!


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Summary
Kívánságszalagok százai Hévízen
Article Name
Kívánságszalagok százai Hévízen
Description
Hévíz kívánságszalag – Flavius Theodosius római császárhoz kötődik a legismertebb legenda a Hévízi-tó keletkezéséről és csodatévő hatásáról.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!