A hévízi piac, ahova mindenképp el kell menni!

Reneszánszát éli ismét a piacra járás. Hévízen pedig olyan piacra bukkanunk, ahol jó nézelődni, beszélgetni az őstermelőkkel, a kézművesekkel, megvitatni az időjárás kedvező, vagy éppen kedvezőtlen hatását a gazdálkodásra, tereferélni az élet nagy, vagy kevésbé fontos dolgairól.

A Hévízi Termelői Piac 7 éve várja vendégeit finomabbnál-finomabb, egészséges helyi termékekkel és egyedi kézműves ajándéktárgyakkal.

Az árusok között ma már igazi veteránnak számító piacosok mellett mindig megismerkedhetünk új arcokkal, új termékekkel, legyen szó mézről, savanyúságról, füstölt húsokról, ékszerekről, sajtokról.

A kistermelők és kézművesek mellett ráadásul a régen “ócskásnak”, ma már antikosnak hívott árusok is viszonylag nagy számban vannak jelen. Ha az általuk kínált régiségek között szeretnénk egy-egy kincsre találni érdemes korán kelni.

Természetesen Hévízen sem maradhatnak el a piac oldalán felsorakozó pecsenyések, lángososok, rétesárusok. Nézelődés, vásárlás közben az illatozó sült kolbászokra, a friss tejfölös lángosra és a házi rétesre bizony sokan elcsábulnak.

De miért is kellene ellenállni, hiszen a piacozás nem elsősorban a nagybevásárlásról, sokkal inkább a felfedezés öröméről, a kóstolgatásról, az alkudozásról, az illatokról, ízekről és pletykákról szól.


Nyitva tartási idő: kedden délelőtt, csütörtökön délután, szombaton délelőtt a Széchenyi utca elején a Nagyparkoló mellett, ahol a parkolás most mindenkinek ingyenes!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!