Több mint 400 milliós beruházás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban projekt keretében valósulnak meg a látványos fejlesztések.

Ahogy arról már a CsodalatosBalaton.hu is hírt adott, új látogatóközponttal bővül a balatonfüredi Lóczy-barlang, de a Balaton-felvidéki Nemzeti Park több pontján is fejlesztések várhatóak.

A 402 millió forintos támogatásból a Lóczy-barlangon kívül fejlesztik a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet és a Salföldi Majort is, valamint a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban is lesznek kisebb beruházások.

Lóczy-barlang

Az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is várja majd a kirándulókat.

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely

A beruházás részeként részben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, új játszótér épül és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el.

Salföldi major

A majorban a nemzeti park élővilágát bemutató egyedi pihenőpadokat, illetve interaktív hangos táblákat telepítenek, továbbá új játékelemekkel bővítik a meglévő játszótereket, felújítják az állatsimogatót, valamint bővítik és átalakítják az állatkenneleket is.

Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpont

A beruházás révén napvitorlával árnyékolják a látogatóközpont belső fogadóteréből nyíló játszóteret, ezen kívül az audioguide-rendszer többnyelvű továbbfejlesztésére is lehetőség nyílik.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!