Káprázatos, vihar utáni, naplementés légifotók a Hegyestűről

A Káli-medence kapujának őrzője a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. Bazaltkúpjának tetején lévő kilátóból csodálatos Balaton-felvidéki panorámában gyönyörködhetünk.

A tanúhegyek emberi ésszel felfoghatatlan időtávokat tudnak maguk mögött, és nevük pusztán geológiai vonatkozású: arra utal, hogy az őket egykor körülvevő, azóta lepusztult földfelszín rétegeit és kőzeteit őrzik. Ilyen a Hegyestű is a Káli-medence kapujában, Zánka és Monoszló között, immár több millió éve.

A 337 méter magas képződmény olyan mintha egy távoli, egzotikus földrészről csöppent volna a Balaton-felvidékre. A természettel és az emberi kézzel egyaránt kemény küzdelmet folytatott hegy európai viszonylatban is egyedülálló, lenyűgöző látványt nyújt az arra látogatóknak. Korlátos lépcső vezet a hegy tetejére. A látványosság infrastrukturálisan felkészült a turisták érkezésére, a fogadóépületben kiadványokat, ajándéktárgyak vásárolhatunk, megpihenhetünk, ihatunk is valamit.

A Hegyestű fokozottan védett természeti érték.

Íme a légifotók, amelyek 2019. június 5-én készültek, egy a Balaton felett átvonuló vihar utáni naplementében:

A Balaton felett átvonuló viharban, egy csodálatos szivárvány is megjelent

A Balaton-felvidék domborzata

Déli irányba a vihar után később is látszott egy kicsi szivárvány a déli-part felett.

Kiépített lépcsőn sétálhatunk fel a Hegyestű tetejére

Az utolsó sugarak még a felhőket vörösessé varázsolják.

A cikkben szereplő fotók 2019. július 5-én készültek a Hegyestűn, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!