Boldog Békeidők Hévíze – április 26-án kezdődik a nagyszabású fesztivál

A tavaszi szezon legrangosabb programja Hévízen egy különleges esemény, a Boldog Békeidők fesztivál, amely nemcsak a fürdőszezon hivatalos kezdetét jelenti, de a település fürdőkultúrájának fénykorát is feleleveníti.

A 20. század elején, a boldog békeidők névvel fémjelzett első világháború előtti időszakban, Hévíz virágkorában épültek a gyógyfürdő első létesítményei és jött létre annak a fürdővárosnak az alapja, melyre aztán az évek során építkezhetett Hévíz, a gyógyászat, a turizmus.

A 2024. április 26-27-én megrendezésre kerülő esemény ígéretes programokkal vár minden korosztályt.

  • Időutazás a múltba: A fesztivál során Hévíz utcái ismét megtelnek kosztümös hölgyekkel és kalapos urakkal, akik a város aranykorát elevenítik fel. Írók, zenészek, művészek, főurak és hercegnők kedvelt találkozóhelye volt ez a gyönyörű város, és most újra megidézik ezt a korszakot.
  • Látványos felvonulás: Az esemény kiemelkedő programpontja a szombat délutáni felvonulás, amely a Városháza térről indul, és az újjávarázsolt Schulhof Vilmos sétányon halad keresztül. A felvonulást a Happy Dixieland Band, valamint különböző artisták és zsonglőrök teszik még színesebbé.
  • Divatbemutató: Péntek délután egy különleges divatbemutató keretében az Oszkár-díjátadók stílusában csodálhatjuk meg a korhű öltözékeket, gyönyörködhetünk a csodás dresszekben, mely igazi csemege lesz minden divatrajongó számára.
  • Zenés élvezetek: Nem maradhatnak el a zenés programok sem. Fellép többek között a Happy Dixieland Band, a Swing a la Django & Kozma Orsi, valamint a BB Jazz Duo. Ezek a koncertek garantáltan minden korosztály számára tartogatnak kellemes perceket.
  • Kézművesek és finomságok: A Rákóczi utcában kézművesek sora és különféle ínyencségek várják az érdeklődőket, így mindenki találhat magának portékát.

Kísérőprogram

A kétnapos rendezvény kísérőprogramjaként vasárnap, április 28-án egy Vacsoraszínház is helyet kap a Hévízi-tó partján: a “Vacsorák és Párbajok” című zenés vacsoraszínházi előadás során az Amargant színház előadását tekinthetik meg a látogatók, ínycsiklandó ételek kíséretében.

Alább olvasható a részletes program:

Fesztiválokra, koncertekre, sport eseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!