Boldog Békeidők – négy napos fesztivállal idézi meg Hévíz a fürdő aranykorát április 28-tól

Tizenegyedik alkalommal várja Hévíz egy fergeteges időutazásra a látogatókat április végén: a Boldog Békeidők nem csak felejthetetlen élményt nyújt, de egyben a tavaszi szezon legrangosabb programja is a fürdővárosban.

A 20. század elején, a boldog békeidők névvel fémjelzett első világháború előtti időszakban, Hévíz virágkorában épültek a gyógyfürdő első létesítményei és jött létre annak a fürdővárosnak az alapja, melyre aztán az évek során építkezhetett Hévíz, a gyógyászat, a turizmus.

Ezt az időszakot eleveníti fel a rendezvény, s a város minden lehetséges módon igyekszik visszaidézni a boldog békeidők hangulatát: az utcán frakkba, cilinderbe öltözött verklis muzsikál, krinolinos szoknyákban napernyős, kalapos hölgyek sétálnak a Tófürdőhöz vezető, virágdíszbe öltözött parkban.

2023. április 28-tól május 1-ig minden délután gasztro- és kézműves kirakodóvásár látja vendégül a járókelőket a Rákóczi utcában, a Deák térre pedig a Légvárvarázs Játszópark költözik be a legkisebbek örömére.

A fesztivál fénypontja, a jelmezes felvonulás, amely a Városháza elől 16 órakor indul majd.

A mintegy 150 fős menetoszlopot a helyi Happy Dixieland Band csapata és charleston táncosok vezetik majd fel. Nem maradnak el az esti koncertek sem. Szombaton: Happy Dixieland, Gájer Bálint, vasárnap: BB Duó, Thrills Acoustic Duo, Szabó Siklódi Lia.

Vasárnap extra programot hoz a látogatók részére a Hévízi Tófürdő: hangulatos boldog békeidőket idéző vacsorával egybekötött kabaré est szórakoztatja majd a közönséget, melyre a jegyek már megvásárolhatók.

Május 1-én a szokásoknak megfelelően a városnapi ünnepségekre és kitüntetések átadására kerül majd sor.

Az esemény nem csak minden résztvevő és látogató számára felejthetetlen élmény, de egyben a tavaszi szezon legrangosabb programja is Hévízen. Egy igazi örömünnep, amikor Hévíz több száz évre visszanyúló hagyományait, a hazai fürdőélet fénykorát és a persze a fürdőszezon igazi évadnyitóját is ünnepik.

Alább olvasható a részletes program

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!