Siófok szégyenfoltja a Rendőrség épülete

Siófoki Rendőrkapitányság, fotó © Stadler István / BALATON.travel

„Vigyázat, omlásveszély!” – figyelmeztetnek a feliratok a Siófoki Rendőrkapitányság épülete körül

Információink szerint nagyságrendileg egy évbe telne a felújítás, amire ha megnézzük az épületet és környékét, elég nagy szükség lenne.

„Tervezési fázisban van a beruházás” – kérdéseinkre ezt válaszolták a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól, azt tehát nem sikerült megtudnunk, mikor költöznének, mennyibe kerülne a felújítás, sem azt, hogy ki finanszírozza.

– A megyei főkapitány megkereste a várost azzal, hogy akad-e erre alkalmas ingatlanunk, de alighanem azt kell válaszolnunk, hogy nincsen – mondta lapunknak Lengyel Róbert siófoki polgármester, aki hivatalba lépését megelőzően öt és fél éven át vezette a Siófoki Rendőrkapitányságot.

Örvendetes, hogy napirenden van a rendőrség épületének felújítása, az ugyanis mára a város szégyenfoltja lett, a legrosszabb állapotban lévő középületünk.

A falakban alumíniumvezetékek futnak, ami megfelelt akkor, amikor csak 40 wattos izzókat kellett elbírniuk, de ma már számítógépes rendszereket kellene… A nyílászárók cseréjekor kihagyták a szigetelést, ezért egy nagyobb eső után vízben tocsogtunk az irodákban. Egy-egy nagyobb szél pedig ablak- és faldarabokat fújt le az épületről, nem véletlenül kerültek ki az omlásveszélyre figyelmeztető táblák.

A hatalmas, kilencszintes épület az év nagy részében „lötyög” a siófoki rendőrökön, nyaranta azonban megtelik: felső két szintje a Balaton-partra vezényelt erősítő erők szálláshelye.
(via szabadfold.hu)

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!