Pünkösdi programok a Balatonon 2019-ben

Több szempontból érdemes a pünkösdi hosszú hétvégét is a Balatonnál tölteni, hiszen a kiránduláson, városnézésen, strandoláson kívül izgalmas programok várják az oda érkezőket a tóparton és a Balaton vizén is

Pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, melyet a húsvét utáni ötvenedik napon, azaz idén június 9-én ünnepel a keresztény világ. A pünkösdhétfő hazánkban 1993 óta munkaszüneti nap.

A pünkösdhöz számos néphit is kapcsolódik, egyes vidékeken ma is él a pünkösdi királyválasztás szokása, a tavaszköszöntés, a pünkösdi királynéjárás.

A Balaton-régió több településén tartanak a pünkösdi hosszú hétvégén érdekes rendezvényeket, ezek között szemezgettünk.

Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön

A jubiláló Harley-Davidson Open Road Fest 2019-ben sem csak a zenéről és a motorokról szól, hiszen kaszkadőr show, légi parádé és a Freestyle Motocross-csapat bemutatója is várja a közönséget.

Pünkösdi Eljegyzés Badacsonyban

Ahogy a puding próbája az evés, úgy a monda igazságtartalma is csak azután derül ki, ha élethosszig tartó házasságot kötnek a Rózsakőnél tartott eljegyzés után a párok. Mi hiszünk a CsodálatosBalaton egyik ékkövének, Badacsonynak varázslatában.

Nemzetközi veteránjármű találkozó és kiállítás  Balatonfenyvesen

Az elmúlt több, mint száz év különféle közlekedési eszközeit, civil és katonai veteránjárműveit csodálhatjuk meg négy napon keresztül Balatonfenyvesen.

Pünkösdi Regatta

A Balaton ismert és híres versenyhajói is vízre szállnak a háromnapos versenyen, melynek első napján egy Balatonföldvár-Keszthely túraversenyt rendeznek, másnap a Keszthely-Szigliget-Balatonmáriafürdő-Keszthely vonalon egy kisebb pályaversenyen indulnak a nagyhajók, az utolsó napon pedig a Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy távon rendeznek egy futamot.

Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüreden

Gasztronómiai élvezetek, színes családi programok, kellemes ritmusok és érdekes előadások négy napon át Balatonfüreden.

Pünkösdi családi nap Balatonmáriafürdőn

Sportprogramok várják a kamaszoktól, a kispapákon át, a szeniorokat Balatonmáriafürdőn, ahol idén megrendezik az első Balatoni Sárkányhajó Átevezést Balatongyörökről Balatonmáriafürdőre.

Pünkösdi szezonnyitó napok Balatongyörökön

Családi programok, játszóház, térzene, sétahajózás, folklór- és zenés műsorok, valamint pünkösdi utcabál ígér kellemes kikapcsolódást három napon át Balatongyörökön.

Szárszói Halfőző Verseny Balatonszárszón

Balatonszárszó szezonnyitó gasztronómiai rendezvényén hallatlan halpartit tartanak sok zenével.

Pünkösd Balatonudvariban

Nagy Natália és Szelle Szilárd könnyűzenei retro műsora színesíti az egész napos családi programot a CsodalatosBalaton partján Balatonudvariban.

Pünkösdi Vigasságok és Míves Portékák Hétvégéje Hévízen

Pünkösdi királyt és királynőt is választanak Hévízen, s ezen kívül koncertek, népi játszótér és kézműves vásár is várja a látogatókat Hévízen.

Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny Keszthelyen

A hagyományokhoz híven a pünkösdi hétvégén rendezik meg a Keszthelyi Kilométereket, melynek pályája a Fő tér, a sétálóutca és a Festetics-kastély mellett érinti a Balaton-part szakaszát is.

Pünkösdi Fesztivál Siófokon

Parádés koncertek, kulturális programok, a Nyár Fővárosa Kulcs átadása is várja az ingyenes és kutyabarát rendezvényre látogatókat Siófokon.

Várfesztivál Szigligeten

Vasárnap délelőttől hétfő estig izgalmas, és a család minden tagjának érdekfeszítő programokkal készültek a szervezők az idei Várfesztiválra. A Szigligeti vár 2020 tavaszára megszépül, a részleges rekonstrukció és az új fedett terek kialakítása befejeződik, a nagyobb munkálatok miatt 2019 szeptemberétől bezárja kapuit a vár.

Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik

A kisebbeket kézműves bütykölde, gyermekkoncertek és előadások, a felnőtteket a gasztronómiai élvezetek mellett színes pünkösdi program várja Tihany több pontján is.

Strand-és szezonnyitó ünnepség Vonyarcvashegyen

Zene, tánc és Balaton! Vonyarcvashegy fantasztikus strandjának nyitásával a szezon kezdetét is ünneplik a balatoni településen, ahová érdemes ellátogatni, de nem csak szombaton.

Pünkösdi főzőverseny és szezonnyitó Zamárdiban

Nádas György humorista lesz a gasztronómia és szórakoztató programokat felvonultató városi rendezvény házigazdája.

Vespa Világtalálkozó Zánkán

A világ Vespásainak legnagyobb éves rendezvényére, a Vespa Világtalálkozóra tízezren érkeznek majd akár több ezer kilométert utazva kedvenc járművükön.


SZÁLLÁST ITT FOGLALHATSZ, KATTINTS!

Summary
Pünkösdi programok a Balatonon 2019-ben
Article Name
Pünkösdi programok a Balatonon 2019-ben
Description
A pünkösdi hosszú hétvége programdömpingjéből válogattunk. Izgalmas sport, gasztro és kulturális rendezvényeket tartanak a Balatonnál idén is.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!