Húsvéti programok a Balatonnál 2019-ben

A húsvét az ünnepek ünnepe. A keresztény világ Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékezik, a valláson kívül a tavasz eljövetelének ünnepe.

A húsvét ünnepéhez, a tavaszváráshoz, a termékenységhez számos hagyomány is kapcsolódik, melyek jelentős része nem épül be a keresztény vallás ünnepi rítusaiba.

Ezeket is felelevenítve több balatoni településen rendeznek a húsvéti ünnepek idején izgalmas programokat. Időrendi, és nem fontossági szempontból sorolunk fel ezek közül néhányat, melyek garantáltan jó szórakozást biztosítanak az egész család számára a Balaton-partján.

Húsvéti népművészeti kiállítás Keszthelyen

A Balatoni Múzeum időszaki kiállítása a Keszthelyi Alkotóházhoz kötődő kézművesek segítségével mutatja be Zala megye és a Balaton környékének gazdag népművészeti hagyományait. A hímes tojások mellett hímzett, szövött, faragott alkotások, valamint kerámia-, fonott- és csipketárgyak, viseleti darabok és népviseletes babák jelenítik meg a kortárs népművészetet.

Húsvéti programok Balatonfüreden

Kézműves foglalkozásokkal, előadásokkal, túrával gazdagított programsorozattal készült Balatonfüred idén is az ünnepre, s a hagyományokhoz híven Húsvétkor érkezik az első hajó is Siófokról, amely a balatoni menetrend szerint közlekedő hajók hagyományos szezonnyitója. A Zsidó Kiválóságok Házában kóstolóval, vacsorával egybekötött előadásokat rendeznek a zsidó húsvét, a Pészáh alkalmából.

Húsvét Balatonfenyvesen

Az ingyenes programra elsősorban a gyerkőcöket várják egy jó hangulatú, közös kézműveskedésre.

Nagy Családi Húsvétolás Balatongyörökön

Tojásvadászat, tojásgurítás, kézműves foglalkozások, és további érdekességek várják az egész családot a balatongyöröki húsvéti rendezvénysorozaton.

Húsvéti Fesztivál, Nyuladalom Siófokon

Nagypéntektől húsvéthétfőig koncertekkel, gyermekprogramokkal, kreatív sátorral, Tojás- és Nyúfutammal szereznek felejthetetlen élményt a család minden tagjának a Nyuladalom programjai Siófokon.

Nyuszikaland-Túra Balatonföldváron

A húsvéti nyuszi várja majd a végállomáson a túrát teljesítőket, de közös játékokkal, no és ajándékkal is kedveskednek a résztvevőknek.

Húsvéti készülődés és játszóház Szántódon

A kézműves foglalkozásokon kívül a tojásfa díszítés is főszerepet kap Szántódon, a húsvéti készülődés rendezvényén.

Szigligeti Várkapunyitó

Bár nem a húsvéti hagyományokat idézi meg, mégis kihagyhatatlan program a szigligeti várkapunyitó gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Nyuszifül fesztivál Gyenesdiáson

Simogathatnak nyuszit, fújhatnak buborékot, az állatparkban tojások után vadászhatnak a gyermekek Gyenesdiáson, de lesz táncház, kézműves foglalkozás, vásár és további izgalmas programok a húsvéti fesztiválon.

Húsvéti vigadalom és míves portékák hétvégéje Hévízen

A húsvéti ünnepkör népszokásait, tradícióit elevenítik fel Hévízen, s a programokon kívül kézműves vásár, népi játszótér és gasztronómiai ínyencség várja az érdeklődőket.

Holdfénytúra a Csobáncon

Éjszakai túrán élvezhetjük a lenyűgöző panorámát a CsodalatosBalatonra a Csobánc tetejéről, s élhetjük át a húsvét tavaszváró pillanatait.

Húsvéti nyuszi buli Tihanyban

Tojásgörgetés és seprűs tojásterelés, csokitojás készítés és nyuszivonat, óriás húsvéti játékpark és meglepetés finomságok is várják többek között a tihanyi nyuszi buli résztvevőit.

Fonyódi Kulinária

A torma kapja a főszerepet a fonyódi gasztronómiai rendezvényen, ahol igazi ízkavalkád és sok meglepetés várja az egész családot.

Húsvéti tojáskeresés Keszthelyen

A keszthelyi Belvárosi Múzeumok kalandos programokkal várják a gyermekeket, és a szüleiket is, hogy közös élményekkel gazdagodva ünnepeljék a húsvétot. A Majormúzeum Majorbéli Húsvéti Pikniket rendez húsvéthétfőn.

Húsvéti programok Rádpusztán

Balatonlellén, a rádpusztai Gasztro Élménybirtokon kézműves- és gyermekprogramok, lovaglás és állatsimogatás várja a családokat.

Húsvét a Csillagvárnál

Balatonszentgyörgyön, a Csillagvárban, solymászbemutató, ügyességi feladatok, tojás keresés és kézműves foglalkozás teszi felejthetetlenné a húsvéthétfőt, melyet a nyúlfuttató verseny koronáz majd meg.

Sétahajózási lehetőségek

Summary
Húsvéti programok a Balatonnál 2019-ben
Article Name
Húsvéti programok a Balatonnál 2019-ben
Description
Húsvét Balaton 2019 – A Balaton körül számtalan programmal köszöntik a tavaszt, s ünneplik a Húsvétot. Ezek között válogattunk, bizonyítva azt is, hogy nem csak a nyári szezonban érdemes a Balatonhoz ellátogatni.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!