Egy kilométer hosszú, grandiózus, vízparti jégpálya nyílik Balatonfüreden

A különleges kialakítású, új jégpálya-rendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig tart nyitva.

Megújul és jelentősen kibővül a városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén.

Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, itt illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak.

A látványos és egyedülálló mobil jégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást.

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghoki hálók, jégteke szett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönző sátor, és értékmegőrző szekrények is.

Két helyen, a Zákonyi utcai illetve a Vitorlás-téri jégpályán lehet belépőt váltani, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.

Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a Balaton-partot.

A térképen kékkel jelölve látható a három jégpálya és az azokat összekötő jégfolyosó. Forrás: Balatonfüred

– A város évek óta sikerrel működteti a Zákonyi utcai jégpályát, amely egy közkedvelt közösségi térré vált. Szeretnénk tovább erősíteni ezt a funkciót, szeretnénk kedvében járni a füredieknek és persze a városba látogatóknak a térségben egyedülálló téli Balaton élményt nyújtva. Impozáns lesz, látványos és szerethető a jégpálya – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Holczer András, alpolgármester.

A vízparti sétányhoz való közlekedést a jégfolyosó felett kialakított gyalogos híd biztosítja majd a Vitorlás-térnél, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak. A Vitorlás-téri buszmegálló ideiglenes megszűnik, a Halászkert étterem keleti oldalán lehet felszállni az autóbuszokra. A gépkocsi közlekedés annyiban változik, hogy a Jókai utcáról az Écsy László utcán jobbra kanyarodva lehet majd tovább haladni, a Zákonyi utca felől átmenetileg zsákutca lesz.

Nyitás

A 900 négyzetméteres, tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpálya a tervek szerint december 1-jén nyílik meg, az üzemeltetők ígérik, ebben az évben is kitűnő minőségű jég fogadja a korcsolyázókat.

A különleges kialakítású, a térségben egyedülálló élményt nyújtó új jégpálya-rendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető majd.

Árak

A teljes műjégpályára 1600 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok 1100 forintért-, a 3-14 év közötti gyermekek 800 forintért válthatnak majd jegyet.

A füredi felnőtt lakosok kedvezményesen 900 forintos áron használhatják a pályát, a füredi diákoknak 600 forintba kerül a korcsolyázás, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak. (A kedvezményes belépők árai a hétvégéken változnak.)

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!