Drónfotókon a ködfátyol mögé bújt Tihanyi Apátság

Az apátság több mint 34 méter magas tornyai vonzzák a tekintetet, s jelzik, hogy nézzünk az ég felé.

Tihany egy közkedvelt balatoni üdülőhely, és nem csak a strandszezonban. Látnivalók tárházával csalogatja a turistákat: nevéről mindenkinek rögtön eszébe jut a tihanyi visszhang, az impozáns Tihanyi Bencés Apátság, és a szemet gyönyörködtető levendulaültetvény.

Ezeken kívül is rejteget történelmi, kulturális és természeti csodákat a félsziget

A történelem átszövi a félszigetet

Az ég felé nyújtózkodó Tihanyi Bencés Apátság barokk stílusú tornyai, az évmilliókkal ezelőtt dühöngő vulkanikus erők eredményei a gejzírkúpok, a Belső- és Külső-tó.

A tihanyi kecskeköröm is egyre ismertebb fogalom a látogatók körében. Egy több millió évvel ezelőtt élt kagylónak a víz által koptatott maradványa ez, melyet a köznyelv kecskekörömnek nevezett el.

A Tihanyi-félsziget keleti oldalának tetején fut végig a vaskori földsánc maradványa. Ez az Óvár, melynek keleti oldalán a 20 méter magas sziklába vájt barátlakások lelhetők fel. Valaha azok a szerzetesek lakták, akiket I. András király felesége hozott magával a Kijevi Nagyfejedelemségből. A barátlakásokhoz vezető erdei úton található a Ciprián-forrás.

A tél még nem mutatta ki a foga fehérségét.

A Balatont csak itt-ott fedi vékony jéghártya.

A Balaton egyik legszebb kikötője a Káli Nagy Dezső tervei által 1909-1911 között épült karcsú ívű móló.

A cikkben szereplő fotók 2020. január 29-én készültek a Tihanyi-félszigeten, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!