Daganatos gyerekeknek gyűjt pénzt kerékpározással a fonyódi Zsiga Csaba

Életmódváltással, kerékpározással és egy fogadással kezdődött minden. Mára már többeket megmozgató jótékonysági akcióvá nőtt a fonyódi Zsiga Csaba vállalása.

2018. márciusában számoltunk be Csaba lenyűgöző teljesítményéről, mikor fogadásból nekiindult, hogy a süvítő szél és hideg dacára 30 km/h-s átlaggal, 7 órán belül körbetekerje (200 km) a téli Balatont. Tette ezt magáért és egy beteg fonyódi kislányért, Borókáért.

Elszántsága és a Csaba lábában levő több ezer letekert kilométer sikerre vitte vállalását, s a fogadáson nyert 100 000 forinttal, húsvéti ajándékként, Borókát és családját támogatta.

Borónál két éves korában diagnosztizálták a daganatot. A kislány és szülei emberfeletti harcot vívtak a gyilkos kórral szemben, és sosem kértek segítséget. Szerettem volna örömöt szerezni annak a csodálatos, mosolygós kislánynak, akivel többször beszélgettünk egy közös tekerésről, amint az állapota megengedi – mesélte Zsiga Csaba.

Így érthető, hogy a kapott pénzből egy kerékpár is bekerült a képzeletbeli nyuszi-fészekbe ajándékként.

Sajnos a közös kerékpáros élmény meghiúsult. Csaba épp egy újabb balatoni körön rótta a kilométereket, mikor telefonon hívta Boróka édesanyja, hogy a kislány elvesztette a csatát a rákkal szemben.

Bár tudtuk, hogy Boró állapota romlott, nagyon megrázott a hír. Míg tekertem hazafelé csak az járt a fejemben, hogy ő mindig velünk és velem marad, bármi is történt. S arra gondoltam, mint kicsi őrangyalom, Boró mindig ott ül majd a vállamnál és vigyáz rám.

S ez valóban így van. Hiszen a sors fintoraként 2018. novemberében kiderült, hogy rosszindulatú daganatom van. Túl vagyok nyolc műtéten, a következő napokban vár rám a kilencedik. De az életkedvem, az erőm, a motivációm töretlen, s szeretném megmutatni mindenkinek, hogy a pozitív gondolkodással mindent le lehet küzdeni. De ehhez Boróka segítsége is kell – emelte ki Csaba.

A fogadásból tett 2018-as Balaton körbetekerés, amely jótékonykodással zárult, többek gondolatát megmozgatta, és jelezték Csabának, hogy csatlakoznának egy újabb akcióhoz.

Zsiga-Csaba-BRM-Hungary-1000km-Bianchi-Kerekparozas-Ultramaraton-Biciklizes-Fonyod-Badacsony-CsodalatosBalaton Horvatorszag 4fok

Borón már nem tudunk segíteni, de más gyermeken igen. Így rá emlékezve, hagyományteremtő céllal, egy jótékonysági kerékpártúrát szervezünk, amelynek bevételével azt a klinikai osztályt támogatjuk, ahol Boróka sokszor megfordult.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Oncohaematológiai osztályát az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány segíti a mindennapokban. Rajtuk keresztül lehetőség van hozzájárulni a kezelések minőségének javításához, eszközvásárlásokhoz, az ott tartózkodás megkönnyítéséhez, élményprogramok megvalósításához.
Így mindazok, akik részt vesznek a közös tekerésen, vagy csak ellátogatnak az indulás előtt a fonyódi Vigadó térre, saját anyagi helyzetüknek megfelelően támogathatják az alapítványt, s ezen keresztül a gyermekeket – tette hozzá Csaba.

A közös kerékpározás fő motivációja a jótékonyság mellett az, hogy Borókának állítsunk emléket.

Így utunk során Gyugyon tiszteletünket tesszük Boró emlékhelyénél. Nem a gyászolás, hanem az emlékezés a célunk. A szőlősgyöröki Tulip Gardentől, amely első megkeresésünkre csatlakozott akciónkhoz, egy-egy szál csodálatos tulipánt kap minden résztvevő, melyet elhelyezünk majd Gyugyon Boró hamvainál, az Örökkévalóság parkjában – mesélte Zsiga Csaba.

A jótékonysági kerékpározáson bárki részt vehet, csatlakozhat az útvonal mentén, illetve rövidebb távot is megtehet.

Időpont: 2019. április 7., vasárnap
Gyülekező: 9 óra, Fonyód, Vigadó tér
Indulás: 10 óra
Útvonal: Fonyód- Balatonfenyves- Balatonmáriafürdő – Balatonújlak – Kéthely – Marcali – Öreglak – Lengyeltóti – Szőlősgyörök – Gyugy – Balatonboglár – Fonyód

Amennyiben nem tudsz részt venni az eseményen, de támogatnád a kezdeményezést lehetőség van banki átutalás formájában is támogatni az alapítványt, de fontos, hogy ez esetben a „Boróka” jelige ne maradjon el.

Az alapítvány adatai:
Eurakvilo Alapítvány
MKB 10300002-10531950-49020012

Summary
Daganatos gyerekeknek gyűjt pénzt kerékpározással a fonyódi Zsiga Csaba
Article Name
Daganatos gyerekeknek gyűjt pénzt kerékpározással a fonyódi Zsiga Csaba
Description
A fonyódi Zsiga Csaba nem mindennapi teljesítményével támogatta Borókát, a daganatos betegséggel küzdő kislányt, aki azóta már őrangyalként vigyázza Csabát.
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!