Bővítik a Balaton Színházat és újabb parkolók is épülnek Keszthelyen

A Balaton Színház fogadóterének, valamint a Piac parkolóhelyeinek bővítéséről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő, Keszthely város polgármestere és Vozár Péterné alpolgármester a Balaton-parti városban február 27-én.

A keszthelyi Balaton-part fejlesztés mellett a belvárosra is koncentráló beruházások a Területi Operatív Program keretében valósulnak meg.

Manninger Jenő elmondta, hogy a keszthelyi Balaton Színház 500 férőhelyes, azonban nincs lehetőség arra, hogy nagyobb rendezvényeket, fogadásokat bonyolítsanak le a falai között.

Így a szomszédos, két önkormányzati épület udvarának részleges lefedésével egy olyan attraktív tér jönne létre, amely alkalmas  erre, valamint kiállítások otthonaként is funkcionálhatna – emelte ki a polgármester.

A színházból mind a két udvarra nyílna kijárás, tálaló-konyhát, mellékhelyiségeket is kialakítanának. Az udvar részleges lefedésével a zöld területek egy része is megmaradna.

Ezt a tervet már jóváhagyta a képviselő-testület – tudtuk meg a polgármestertől, aki hozzátette, hogy tavasszal be is adják a pályázatot és várhatóan 2025-ben elkezdődhet az építkezés.

A másik terv – mely még tárgyalási szakaszban van – a Piac parkolóhelyeinek bővítése, valamint egy fedett vásárcsarnok kialakítása a bezárt élelmiszer üzlet helyén. Az üzlet épületének tulajdonjogát először meg kell szereznie a városnak, utána kezdődhet az igazi tervezés – emelte ki a polgármester.

A parkolóhelyek számát úgy növelnék, hogy a meglévő parkolót két szintűvé alakítanák, és így a bevezető út melletti parkolókkal együtt 93 új parkoló helyet tudnának kialakítani.

Jegyvásárlás

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!