Bemutatták a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének látványterveit

A látványterveket Manninger Jenő polgármester mutatta be, amiről közösségi média oldalán tett közzé fotókat. A beruházás a Területi Operatív Program keretében valósul meg, 8,7 milliárd forint áll Keszthely rendelkezésére.

Bővül a keszthelyi strand területe, új korzót és vendéglátó egységeket építenek a Balaton-parton. A focipálya jelentős része zöldterület marad, amelyet részben a jelenlegi városi strandhoz csatolnak. A tervek szerint mindössze 8,1%-os lesz a beépítettség. Olyan teraszos büféket létesítenének a pavilonsor és a hátsó nagy parkoló között, amelyek a tavaszi és őszi időszakban is kiszolgálják a vendégeket. A vendéglátóhelyeknek két bejáratuk lesz, egy a strand felől, egy pedig a korzó felől. Az első ütem várhatóan 1,5 milliárd forintból valósul meg.

„A zöldterületek jelentős részben megmaradnak, a focipálya egyik része a strandhoz lesz csatolva, marad zöldterületként. A focipálya közepén végigmenő korzóval, mellett levő büféépületekkel, vendéglátó épületekkel egy új lehetőséget ad a balatoni szórakozás, szabadidő eltöltés számára úgy, hogy az tavasszal és ősszel is jó körülmények között, kiváló környezetben biztosítható.” – tájékoztatta a Keszthely TV-t Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A tervek között szerepel egy szökőkút kialakítása, ahonnan sétányokon érhető el a parkoló, az új korzó, illetve a strandbejárat. Ez utóbbit is áthelyezik, és jóval impozánsabb lesz a jelenleginél. A kétszintes büféépületeket úgy tervezték, hogy azok Keszthely történelmi múltjára emlékeztessék a látogatókat, ugyanakkor modern, minden igényt kielégítő egységek legyenek. Manninger Jenő elmondta, jelenleg az engedélyezési tervek készültek el, így most még van lehetőség a változtatásra. Keszthely polgármestere kéri a lakosságot, hogy írják meg véleményüket, építő javaslataikat.

„El kell mondanom, hogy nem csak az Országos Építési Tanácson, hanem a különböző tervtanácsokon is többször megvitatták ezt a tervet. Legutóbb a keszthelyi tervtanács tagjait hívtam meg egy egyébként nem előírt egyeztetésre. Ők is sok hasznos tanácsot adtak. Nyilvánvaló, hogy az építészeti stílusok olyanok, hogy kinek tetszik, kinek kevésbé tetszik. ezért is kíváncsiak vagyunk a véleményükre. Én azt gondolom viszont, hogy egy olyan színvonalas terv készült – külön kiemelték az építészek az Országos Építészeti tervtanácson is – amely a Balatonon is kiemelkedő alkotásnak számít, ezért kérem, hogy nézzék meg.” – tette hozzá a polgármester.

A jelenlegi tervek a Balaton-part fejlesztésének első ütemét tartalmazzák, a későbbiekben rendezvény- és szaunaházzal is bővül a beruházás.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!