Forraltbor főzőversenyt rendeztek Tihanyban

fotó © Tihany Hivatalos Oldala

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze-főként tihanyi csapatok december 9-én, hogy megmutassák: melyikük forraltbora a legfinomabb.

A rendezvény minden évben egy igazi, jó hangulatú karácsonyváró esemény, melyre sokan kíváncsiak.

Idén 11 csapat nevezett a versenybe. A hideg és szeles idő ellenére is szép számban jöttek a csapatokkal szurkolók. A hat fős zsűri, élükön Salánki Sándorral, a Tihanyi Borrend elnök nagymesterével, igazán elégedett volt a versenybe nevezett borokkal.

Elsősorban a félszigetre jellemzően vörösborokból készült nevezések érkeztek. Az értékelésnél többször hangsúlyozták: nagyon fontos az alapbor minősége is, hogy milyen fűszerek és gyümölcsök kerülnek a nedűbe, valamint lényeges, hogy a fűszerek íze ne nyomja el az alapbor ízét. A zsűri végül négy bort emelt ki.

Első helyezett a Bermuda négyszög nevű csapat lett, második a Tihanyi Asszonykórus, harmadik pedig a Sanyi csapata. Különdíjat érdemelt ki a Garda Team forralt bora. Míg a felnőttek a finomabbnál finomabb itókákat kóstolták, a gyerekek sem unatkoztak. A művelődési ház tetőtérében kézműves foglalkozás, mézeskalács díszítés, a színházteremben pedig a Mikulás várta őket, hogy minél szebb emlék maradjon mindenki számára ez az adventi szombat délután.

Tihanyi Visszhang – Rózsa Éva

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!