A 18. Garda Fesztivált rendezik meg Tihanyban 2019. november 15-17. között

Az első Tihanyi Garda Fesztivált 2002 novemberében tartották, azóta töretlen sikerrel az egyik legjelentősebb rendezvénye az őszi Csodálatos Balatonnak

Pénteken kezdődik a 18. Tihanyi Garda Fesztivál, a háromnapos rendezvényen egyebek mellett halsütéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, főzőversennyel várják az érdeklődőket.

Szombaton a kikötést követően a hajóállomásról az apátságig vonulnak a résztvevők, ahol a tihanyi perjel megáldja a halat és az újbort, ezt követően borlovagrendi avatással folytatódnak a programok. Lesz többek közt kirakodóvásár az apátság előtti sétányon, gardasütés a Visszhang-dombon, geo- és nordic walking túra, a rendezvénysátorban pedig Auth Csilla koncertje várja az érdeklődőket.

Vasárnap halászlé- és halételfőző versenyt rendeznek a Visszhang-dombon, melyre már több mint 31 nevezés érkezett . Ezen kívül a Palinta társulat koncertje várja a legkisebbeket, akik kézműves foglalkozáson is részt vehetnek. A főzőverseny eredményhirdetését követően a Bon bon együttes lép színpadra, majd bál zárja a rendezvényt.

A fesztivál díszvendége Csopak városa lesz.

Kísérőprogramként a 18. századba kalauzolja az idegenvezető az érdeklődőket, akik megismerhetik a királyi és a szerzetesi kriptát, valamint néhány 18. századi liturgikus tárgyat a Bencés Apátságban. A hálaadó szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek lesz.

A Garda Fesztivált ÉLŐben nézheted webkameránkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!