November 13-án kezdődik a tihanyi Garda Fesztivál, amely más lesz, mint az eddigiek

Ez az év mindenben más, de idén is emléket kívánnak állítani a balatoni halászatnak, mindezt úgy, hogy legfontosabb szempont az egészség védelme.

A 19. Gardália Napokon elmaradnak a tömegeket vonzó programok, mint a kirakodóvásár, a nagyobb zenés rendezvények, és nem lesz látványsütés sem.

De aki ellátogat Tihanyba november közepén – bár gardát nem kóstolhat – nem marad halgasztronómiai élmény nélkül. A helyi éttermek színes kínálattal és erre az alkalomra megalkotott menüsorokkal várják a vendégeket.

Idén elmarad a gardasütés

Zenés programokban sem lesz hiány:

a falu több pontján lesznek kisebb koncertek, többféle műfajban. Ismét lesznek túrák, és a családok, gyerekek sem maradnak programok nélkül.

Új formát ölt a népszerű halászlé főzőverseny: ebben az évben az éttermek és a családok, baráti társaságok külön kategóriában indulhatnak. Mindenki a saját portáján főz, és a rendezvény fénypontjaként kiderül, ki nyeri el a „Tihany legjobb halászleve 2020” fődíjat – áll a szervezők előzetes közleményében.

Az első Tihanyi Garda Fesztivált 2002 novemberében tartották, azóta töretlen sikerrel az egyik legjelentősebb rendezvénye az őszi Csodálatos Balatonnak.

Nézd az őszi Balatont ÉLŐben webkameráinkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!