Május 1-jén újra megnyitja kapuit a keszthelyi Festetics-kastély

Az újranyitás további menetéről hétfőn jelentek meg konkrétumok a kormány oldalán, ahol tételesen felsorolták, milyen lazításokra lehet számítani ahogy elérjük a 4 millió beoltottat.

A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is, sőt akár szállodákba is mehetnek. Az igazolvánnyal újra látogathatók lesznek az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is. A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Eljött a pillanat, amit oly régen vártunk. Május 1-én ÚJRA megnyitja kapuit Magyarország leglátogatottabb kastélya. Színes programokkal és újdonságokkal várjuk látogatóinkat. Ugye találkozunk?

olvasható a Helikon Kastélymúzeum közleményében.


A kormány véglegesítette az új szabályokat tartalmazó rendeleteket, mutatjuk:

  • A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul.
  • Az üzletekben 23 óráig lehet vásárolni.
  • A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek hotelekbe is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni, ide tartonak az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
  • A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
  • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
  • A védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott, vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak – TOVÁBBRA IS KÖTELEZŐ A MASZKHASZNÁLAT, TOVÁBBÁ KERÜLENDŐ A CSOPORTOSULÁS ÉS A GYÜLEKEZÉS.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!