Magyar Fürdőinnovációs díjat nyert Hévíz és Zalakaros gyógyfürdője

A Magyar Fürdőszövetség idei közgyűlésének első napján, 2019. november 19-én, Zalakaroson adták át a Magyar Fürdőinnovációs díjat.

A Magyar Fürdőszövetség első ízben, hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Magyar Fürdőinnovációs díjat. Az értékelést független szakmai zsűri végezte.

Minden nyertes 1 millió forint értékű marketingtámogatást kap a Fürdőszövetségtől, amely azt is vállalja, hogy a nyerteseket elindítja az Európai Fürdőszövetség hasonló pályázatán (ESPA Innovation Awards)

és segíti őket többek között azzal, hogy átvállalja a nevezési díjat és a pályázat angolra fordításának költségeit.

Az innovatív szemléletformálás kategória nyertese a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója a CsodálatosBalaton.hu portál megkeresésére elmondta: a díjjal a létesítmény hivatalosan 2019 januárjában megnyitott KinesioLab mozgáslaboratóriumát ismerték el, melynek révén egy hazánkban páratlan mérési módszert vezetnek be a gyógyturisztikában.

– Célunk az, hogy a rehabilitációban nyújtott egészségügyi ellátásunk mellett a gyógyturizmus keretében megforduló fürdő vendégeknél is objektíven tudjuk mérni az elért eredményt, vagy legalábbis a javulás mértékét, és erről tájékoztatást tudjunk nyújtani – tett hozzá a főigazgató.

A mintegy 200 millió forintos saját erőből létrehozott, a legmodernebb digitális technológiával felszerelt mozgáslaboratórium számítógép vezérelt eszközei teljes képet adnak csontjaink, ízületeink, izomzatunk állapotáról, testösszetételünkről, járásképünkről, s az összetett vizsgálattal objektív módon mérhetővé válik a mozgásterápiában végzett kezelések hatékonysága rövid, illetve hosszú távon is.

Az innovatív fürdőszolgáltatás kategória díjazottja a Zalakarosi Családi-, Élmény- és Gyógyfürdő Zrt.

– Másfél milliárdos fejlesztési program vége felé közeledik a Zalakarosi Fürdő, és szakmai elismerésnek tartom, hogy a Fürdőszövetség, melynek Zalakaros egyik alapítója, itt rendezte meg közgyűlését – nyilatkozta a CsodálatosBalaton.hu portálnak Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

– 2019 júliusában avattuk fel a teljes körű felújításon átesett Gyógycentrumot, szeptemberben adtuk át a megújult Fürdő Hotelt, s terveink szerint karácsonykor már birtokba vehetik vendégeink az exkluzív Szaunavilágot. A díjat – mindezek mellett – a Gyógycentrumban kialakított sós vizű medencével érdemeltük ki, mely az Adriai-tenger vizéhez hasonló töménységű, s vendégeink nagyon kedvelik – tette hozzá az igazgató.

Nézze ÉLŐben webkameráinkon a Zalakarosi Termáltó és Ökopartot!

Az innovatív műszaki-technológiai, üzemeltetési megoldás kategóriájának díját a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kapta, melyről bővebben a CsodálatosMagyarország.hu oldalán olvashat.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!