Pro Turismo díjat kapott Könnyid László és Laposa Bence

A Pro Turismo díj a turisztikai szakmában végzett tevékenység legrangosabb elismerése.

Idén harmincadik alkalommal tüntették ki azokat a szakembereket, akik sokat tettek ahhoz, hogy a magyarok hírnevét öregbítsék, és akik példát mutatnak a szakmának.

A turizmus mára a bruttó hazai termék (GDP) valamivel több mint 10 százalékát adja, 400 ezer embernek ad munkát. A tavalyi év minden idők legjobb éve volt a turizmusban, és az idei év is hasonló, vagy nagyobb sikerekkel kecsegtet.

A hévízi Hotel Európa Fit vezérigazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Könnyid László is megkapta a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését.

Könnyid László a CsodalatosBalaton.hu portálnak azt nyilatkozta, hogy meglepetésként érte a kitüntetés, de nem teljesen váratlanul.

Örülök az elismerésnek, ami a személyemen túlmutatva szól az egész szakmának is, hiszen elismeri a szállodaipar súlyát és jelentőségét

– emelte ki a vezérigazgató.

Mintegy 15 éve dolgozom Hévízen és a régióban, és ez idő alatt, kezdve a városi marketing szervezet vezetésétől az alpolgármesteri feladatok ellátásán át, a külföldön Hévízről és Magyarországról tartott előadásaimon keresztül, mindig többet vállaltam és vállalok, mint csupán a szállodám igazgatását, pontosan azért, hogy régió szinten tovább fejlődjünk.

Ennek lett az az eredménye, hogy első vidéki szállodavezetőként és legfiatalabbként bízott meg a tagság a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetésével.

Az elmúlt két évben sokat tettem azért, hogy vidéken, a meghatározó desztinációkban erősítsük az összefogást a szállodák, az önkormányzatok és a marketing szervezetek között, hogy helyben is legyen erős a szövetségünk.

Ezen felül az állammal is elindult egy olyan intenzív együttműködés, együtt gondolkodás az elmúlt két évben, amely a szakmai szövetségünknek a lehetőségeit új szintre emeli – mondta Könnyid László.

Kérdésünkre, hogy hogyan látja a magyar turizmust, a szakember így válaszolt: – Nagyon jók az adottságok és a lehetőségek, sokat kell még azért együtt dolgozni, hogy kihozzuk azt a turizmusból, amire az képes. Ezért az ambiciózus kormányzati cél, hogy a 10-ről 16 százalékra növeljük a turizmus GDP-hez való hozzájárulását, nem lehetetlen. Az állam és a magánszférának közös összefogásával lehetőség van arra, hogy ezt 2030-ig el is érjük.


Az idei hat díjazott:

Sándor Szandra, divattervező, a Nanushka márka megalkotója
Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője és társalapítója
Ruprecht László kreatív séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója
Fülöp Zoltán, akinek a nevéhez a VOLT Fesztivál megalapítása kötődik
Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, a hévízi Hotel Európa Fit vezérigazgatója
Laposa Bence borász, a Balatoni Kör elnöke

A turizmus Oscarjának tartott Pro Turismo Díj ünnepélyes átadására Budapesten, a  Turizmus Summit 2018 konferencián került sor.

Az eseményen bemutatták Magyarország új országmárkáját, amelynek szlogenje: “Magyarország a csodák soha ki nem apadó forrása”.

Fotók: Magyar Turisztikai Ügynökség, Hotel Európa fit

Summary
Pro Turismo díjat kapott Könnyid László és Laposa Bence
Article Name
Pro Turismo díjat kapott Könnyid László és Laposa Bence
Description
Hévízi szállodaigazgató és a badacsonyi borász vehette át 2018-ban a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!