Virtuálisan ünneplik Hévíz város napját

A hagyományos, és nagy tömegeket vonzó városnapi rendezvényét – a veszélyhelyzet miatt –  a virtuális térbe költözteti Hévíz.

Papp Gábor polgármester ünnepi gondolatait online közvetítik, és az egyedülálló Hévízi-tó városában “házhoz viszi” a zenét a település több utcájába.

A különleges városnapi szolgáltatás – Varga Endre fuvolaművész és Bódis Bettina énekes közreműködésével 2020. május 1-jén pénteken indul, ezen a napon 9.30-12.30 óra között azoknak szól a muzsika, akik a Kossuth Lajos utca- Széchenyi utca- Vörösmarty utca – Helikon utcák által határolt területen élnek.

2020.május 2-án szombaton,  9.30-12.30 óra között az Attila utca – Széchenyi utca – Móricz Zsigmond utcák által határolt utcákban élőknek szól a zene.

2020. május 4-én hétfőn 9.30-12.30 óra között a Móricz Zsigmond utca- Büki út közötti területen lakóknak csendül fel a muzsika.

Végül, 2020. május 5-én a Helikon utcától délre élőknek és a Vörösmarty utcától nyugatra élőknek viszik házhoz a muzsikát, a vidám dallamokat. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a város két idősotthonára is.

Mindezen túl a városi könyvtár májustól házhoz szállítja a kikölcsönözni kívánt könyveket. A szolgáltatást kizárólag a Hévíz területén élő, már beiratkozott, vagyis olvasójeggyel rendelkező olvasóik vehetik igénybe úgy, hogy a hét elején telefonon leadják a kívánt könyvek listáját, csütörtökönként pedig kiviszik azokat a könyvtár dolgozói. Alkalmanként maximum öt könyvet és legfeljebb két hétre kérhetnek az olvasók, akiktől egyeztetett időpontban viszik majd vissza a köteteket a könyvtárosok.

2019-ben így ünnepelt Hévíz a városnap és a nagyszabású Boldog Békeidők rendezvényen

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!