Így még nem láttad Hévízt, hihetetlen képeken a kiürült Tófürdő

A koronavírus miatti intézkedések nem csak a gazdaság különböző szegmenseiben hagynak nyomot, hanem Magyarország turistalátványosságai is egészen új arcukat mutatják meg, köztük Hévíz is.

Szerte a világon szigorú, korlátozó intézkedéseket hoztak, gyülekezési és kijárási tilalmakat vezettek be a COVID-19 világjárvány megfékezése érdekében, míg mások önként vonultak házi karanténba, az utcák fokozatosan kiürültek, az egész világ egy nagy kísértetvárossá vált.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2020. március 11-én világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust, amely a világ több mint 150 országában pusztít. A vírus rendkívül gyors terjedésének lelassítása csak úgy lehetséges, ha mindenki, aki teheti, otthon marad vagy a lehető legminimálisabbra szorítja a lakhely elhagyását és a találkozóit. Magyarországon is kijárási korlátozás van érvényben. Az oktatási és kultúrális intézmények bezártak, sporteseményeket sem rendeznek, mindenki elvonult a világ elől, csak alapos okkal lehet elhagyni otthununkat.

Mutatjuk hogy hogyan is néz ki Hévíz fő látványossága a Tófürdő a világjárvány idején, a fotókat 2020. április 23-án délután készítettük:

Hévíz megvár!

A fürdőváros – szolgáltatásaival, vendégszeretetével – itt lesz a veszélyhelyzet után is, de addig mindenki maradjon otthon, óvja családja és a közösség egészségét, biztonságát.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!