Rekordot állítottak Hévízen a Veterán Találkozón

Veteránrekord született Hévízen 2020. szeptember 12-én, ugyanis egy időben, egy helyen ekkor számlálták össze eddig a legtöbb Oldtimer (OT) minősítésű járművet hazánkban.

Harmadik alkalommal rendezték meg a híres gyógyfürdő városában, Hévízen, a veterán járművek találkozóját.

Az első rendezvény sikere után tavaly már nyilvános esküvővel gazdagodott a program, idén pedig  magyar rekord született, hiszen a több mint kétszáz, 1989 előtti járgányból egy híján 100 megfelelt az OT minősítés szabályainak, így hitelesített rekord született.

A veterántalálkozón, melyre a járványügyi-helyzet miatt 250 járműre limitálták a részvételi számot, igazi európai ritkaságok is felvonultak, melyek ráadásul saját kerekeiken gurulva érkeztek meg a hévízi Deák térre.

A hévízi veterántalálkozóra az ország számos pontjáról érkeztek autók és motorok.

A résztvevők regisztrációs díjként az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket küldtek vagy hoztak, melyeket a zalaszentgróti Koncz Dezső Gyermekotthon lakói kapták meg.

Nagy érdeklődésre tettek szert a jármű veteránok.

Balatonszentgyörgyön, Balatongyörökön és Zalacsányban gyülekeztek a veterán járművek, s onnan indulva érkeztek Hévízre.

A 30 évnél idősebb járművek két fontos feltétel teljesítése esetén kapják meg az OT minősítést:

Ahhoz, hogy közforgalomban OT rendszámmal tudjuk használni a 30 évnél idősebb  járművünket, meg kell szerezni a muzeális minősítést.

Ennek egyik feltétel, hogy a jármű eredeti műszaki jellemzőit nem változtatták meg, vagy annak megfelelően állították helyre.

A másik követelmény, hogy a jármű esztétikai állapota alkalmas legyen a típus bemutatására.

A forgalomba helyezés előtt szükséges a műszaki átvizsgálás is: ilyenkor a muzeálisan minősített járműnek a gyártási korának megfelelő műszaki megoldásokat kell felmutatnia.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!