További szigorítások Hévízen a koronavírus-járvány miatt

A kormányzati döntésekkel összhangban 2020. március 22-től folyamatosan határoztak a hévízi idegenforgalmi és vendéglátóipari egységek, a Tófürdő az átmeneti bezárásról.

Néhány nappal ezelőtt a Hévízi-tó körüli park egy részét is lezárták, de a város vezetése a húsvéti hosszú hétvége miatt további szigorítást vezetett be.

Papp Gábor polgármester a Hévízi Televízió műsorában arra hívta fel mindenki figyelmét, hogy akinek nem muszáj, ne tartózkodjon az utcákon.

– Nem érdemes bejönni Hévízre és megkérem önöket, hogy ne is jöjjenek be Hévízre, hiszen Hévízen be vannak tartva a rendeletek. Az üzletek nincsenek nyitva, a sétányaink le vannak zárva. A tóra nem lehet bemenni, a tó körüli sétány hermetikusan le van zárva, az ottani katonai parancsnok és a főigazgató úr rendelkezése alapján – mondta Papp Gábor, aki hozzátette, hogy a városban dolgozó rendvédelmi szervek is kiemelten figyelni fognak arra, hogy büntetlenül senki ne szeghesse meg a korlátozás szabályait.

A polgármester kiemelte azt is, hogy a fürdőváros 66 darab kamerája a közterület-felügyelőkhöz és a rendőrségre vannak bekötve. Ezek között öt rendszámfelismerő kamera is van.

Akik meg fogják szegni a kijárási korlátozást, azokkal zéró toleranciával fogunk eljárni – jegyezte meg Hévíz polgármestere.

A hévízi kifolyó területét is fokozottan ellenőrzik, a mai naptól kezdve a zsilip megközelítését fizikailag is korlátozzák, az esetleges fürdőzést pedig büntetik. Ha szükséges, a város parkolóit is kordonokkal fogják lezárni a következő napokban.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!