Minden érzékszervre ható élmény orgiák – Szaunamestereket képeztek Hévízen

Szabó Zoltán és Ambrus Bálint országos bajnok, és Tótfalusi Roland ezüst érmes országos bajnok szaunamesterek, mint gyakorlati trénerek tartották a továbbképzést Hévízen.

Mitől lesz valaki szaunamester, miről is szól ez a szakma és miért van szükség továbbképzésre? A válaszokat a program fő szervezőjétől, Szabó Zoltán keszthelyi szaunamestertől, szakmai vezetőtől tudhatjuk meg.

– Hogy lesz valaki szaunamester?

– Legtöbben azért választják ezt a szakmát, mert vendégként beleszerettek a szaunába, van bennük egy csöppnyi exhibicionizmus és ebben a tevékenységben találják meg azt a kikapcsolódási formát, ami segít számukra levezetni a hétköznapjaikban felhalmozódott stresszt.

– Szaunamesternek lenni fő foglalkozás vagy inkább hobbi?

– Mindkettőre van példa. Sokan egy fürdő, hotel alkalmazottai, vannak azonban olyanok, akik csak hetente néhány alkalommal, hobbiból “állnak át a másik oldalra”. Épp ezzel a kérdéssel foglalkozott egyébként a mostani képzés első előadása is. A lényeg azonban, ami minden profiban közös, hogy mindenképp meg kell lenni a szauna iránti szenvedélynek.

– Hol, hogyan tanulhat valaki szaunamesternek?

– Ez egy nagyjából 2007-ben indult szakma Magyarországon, és folyamatosan alakul, fejlődik, mi pedig próbálunk lépést tartani a legújabb tendenciákkal. Egyrészt reagálunk a trendekre, másrészt viszont formáljuk a szaunavendégek igényeit. Aki úgy dönt, hogy szaunamester szeretne lenni, az az országban több képző intézményt is talál, ahol néhány napos képzésen sajátíthatja el az alapokat. A főképp elméleti képzés utána azonban sok múlik a mester szorgalmán, hiszen csak rajta áll, hogy részt vesz-e gyakorlatias vagy speciális továbbképzéseken.

– Azt gondolnánk a szaunamester bemegy a szaunába, ellenőrzi a hőfokot, kicsit locsol, kicsit legyez. Miért kell ehhez továbbképzés? Mit kell még tudni?

– Egy szaunamester egyszerre életmód tanácsadó, aromaterapeuta, zeneszerző, dramaturg, kellékes, elsősegély nyújtó, lélekbúvár, gourmet szakértő. Ahhoz, hogy valaki egy profi szaunaprogramot tudjon összeállítani és levezetni, valamint reagálni tudjon a vendégek igényeire, reakcióira felkészültnek kell lenni. Egy minden szempontból megfelelő, nem csak látványos de a vendég számára egészséges és biztonságos szaunaprogram összeállítása sok előkészületet és szakmai tudást igényel. E mellett fontos a változatosságra törekvés és a legújabb trendek ismerete.

Arra is figyelmet kell fordítani, hogy a szaunamesterek megtanulják megfelelő módon regenerálni saját szervezetüket, hiszen a rendszeres, szaunában töltött, intenzív testmozgással is járó munka hosszú távon nagyon megterhelő számukra. Ezért cél, hogy ezeket a továbbképzéseket kiegészítse majd egy edzőtábor is, ahol olyan tudást sajátíthatnak el, ami a munkájuk teljesítésében segítik őket.

– Hogyan tudnád érzékeltetni, mi különböztetni meg a szaunázást a szauna programtól?

– Alapvetően kétféle szauna programot különböztetünk meg azon túl, hogy a vendégek teljesen természetesen, mindenféle program nélkül is használják a szaunát. Az egyik a klasszikus szauna program, amikor a szaunamester gondoskodik a megfelelő hőfokról, beállítja az időt, esetleg aromás felöntést és egy egyszerűbb legyezéstechnikát alkalmaz, netán testápoló krémet ad még a vendégek részére. Már ez segíti a vendég ellazulását, hiszen a szauna szervezetre gyakorolt pozitív hatásai kiegészülnek egy intenzívebb stresszoldással is. A másik ágazat azonban a kimondott show felöntés, amikre ez a mostani képzés is koncentrál.

– Show felöntés? Mármint egy performansz előadás egy szűk és izzasztó térben?

– Az egyik vendég egyszer úgy fogalmazott, hogy: „Ennél szürreálisabb élményt még sohasem élt át.” Ezeken a programokon sok esetben a szaunamester jelmezben, egy előre megtervezett koreográfia és zenei aláfestés mellett, egy történetet, témát jelenít meg. Ennek kiegészítő elemei a hanghatások, illatok, fények, testkrémek, pakolások, kellékek, ételek stb. Lehet témájuk épp úgy egy évszak, mint egy film vagy egy híres személy. A legjobb szauna programok a vendég minden érzékszervére hatnak, igazi élmény orgiák!

Summary
Minden érzékszervre ható élmény orgiák - Szaunamestereket képeztek Hévízen
Article Name
Minden érzékszervre ható élmény orgiák - Szaunamestereket képeztek Hévízen
Description
Szauna Hévíz – Az egész országból érkeztek a hévízi szaunamester továbbképzésre, melyet magyar, az országos bajnokságon dobogós helyezést elért mesterek tartottak.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!