Különleges masszázsok Hévízen

A speciális hévízi iszapmasszázson kívül a fürdővárosban klasszikus, wellness és egyéb alternatív masszázsfajtákat is kipróbálhatunk.

A sokféle lehetőség közül nehéz választani, de a Hotel Spa Hévíz terápia vezetője, Vas-Barna Rita segít nekünk kiigazodni a masszázsok rejtélyes világában.

Lehet-e kategóriákba sorolni a masszázsokat?

– Igen, a masszázsoknak több fajtájuk van. Én elsősorban a felhasználási terület szerint szoktam megkülönböztetni a masszázsfajtákat, mint például terápiás, frissítő vagy éppen relaxáló. Továbbá vannak a klasszikus masszázsok, amelyek elsősorban a gyógymasszázst, sportmasszázst takarják, vannak a különböző wellness masszázsok, amelyeknek ma már annyi fajtája van, hogy felsorolni is nehéz lenne, és vannak a természetgyógyászaton alapuló, alternatív masszázsfajták, amelyeknek szintén sok típusa létezik.

– Mindháromnak megvan a sajátos filozófiája, jellege és ezeken belül is tudunk különböző csoportosítást végezni, mint például ha eszközzel ( pl.: köpöly, labdacs, lávakő, hangtál, bambusz stb.) vagy különböző vivő anyaggal (csokoládé, méz, aromaolajok stb.) történik.

Mitől függ, hogy kinek mit ajánlanak?

– Mivel nagyon nehéz a masszázsok esetében sémákat alkalmazni, azért inkább azt vesszük figyelembe, hogy a vendég igényeinek mi lenne a legmegfelelőbb. Ha bármilyen betegsége van, akkor inkább a klasszikus gyógymasszázst javasoljuk, ha pihenni, relaxálni szeretne, akkor inkább egy kényeztető wellness masszázst, míg ha érdekességre vágyik, akkor egy alternatív masszázstechnikát tartalmazó szolgáltatást ajánlunk. Az ajánlást meghatározhatja a vendég neme és a kora is. Nagyon fontos, hogy a vendég és a masszőr is tudja, hogy mi a célja a masszázsnak.

Van-e olyan masszázs, amit kimondottan orvos írhat fel?

– A gyógymasszázsokat általában orvos írja ki a beteg számára, tekintettel a beteg panaszaira. A kezelő orvos ha a panaszok enyhítéséhez szükségeknek látja, gyógymasszázst ír fel, olyat, ami a vendég egészségi állapotának a legmegfelelőbb. Ezeknek a masszázsoknak a nagy részét a vendégek saját tapasztalataik, vagy a masszázsokról szóló leírások, ajánlások alapján saját felelősségükre is igénybe tudják venni, de tisztában kell lenni azzal, hogy egy társadalombiztosított kúra részeként igénybevett masszázs akár ingyenes is lehet a vendég számára, míg egy saját felelősségre igénybe vett masszázs, még ha gyógymasszázs is, fizetett szolgáltatás. (A társadalombiztosító által finanszírozott masszázsokat a társadalombiztosítóval szerződött intézményekben éri el a vendég.)

Milyen típusú masszázsok találhatók meg Hévízen?

– A masszázsok teljes palettája, köztük sok újdonság is megtalálható Hévízen, hiszen mindenki törekszik arra, hogy egyedibbé és vonzóbbá tegye szállodája gyógyászati és wellness részlegét.

– A mi szállodánk profiljában elsősorban a gyógyászati metódusokon alapuló masszázsok fordulnak elő. Az ilyen masszázsok jól belehelyezhetők a kúrába, akár kiegészítő, támogató terápiaként is. Ilyenek a klasszikus gyógymasszázs, vagy ezek ötvözése mobilizációval, a betegségspecifikus masszázsok, a különleges masszázs technikák, mint pl. akupresszúrás párnával vagy köpöllyel végzett masszázsok, vagy Breuss masszázs.

Igyekszünk a pihenni vágyó vendégek igényeit is kielégíteni, ilyen esetekben wellness vagy alternatív masszázsfajtát javasolunk, mint pl. relaxáló vagy Yumeiho masszázst.

Vendégként készüljünk-e egy masszázsra?

– Masszázsra mindenképpen a lehető legkevesebb ruházatban érkezzünk, tisztán, legjobb ha előtte egy kicsit lazítottunk egy fürdőben. Viszont soha ne menjünk masszázsra vizes fürdőruhában! Alternatív masszázsoknál sok esetben pamut ruházat szükséges.

– A masszázs előtt közvetlenül nem célszerű enni, főleg nem nehéz, savas ételeket, inni is nagyjából negyed órával előtte ajánlott utoljára. Viszont masszázs utána nagyon fontos a folyadék bevitel.

– Aki szeret sportolni, inkább előtte tegye, mint utána. Mi próbáljuk úgy beosztani a vendégek idejét, hogy vizes kezelések, mint pl. súlyfürdő vagy iszappakolás után legyen a masszázs, viszont vannak olyan kórképek, amelyekben a torna előtti masszázs, jót tesz egy izomlazításnál és segítheti a gyógytornász munkáját.

Van egy különleges masszázs is Hévízen!

A Hévízi iszapmasszázs a Tófürdőnk egyik kiemelkedő szolgáltatása, melyet a Tófürdő terápis részlegének munkatársai fejlesztettek ki, és amelyet a nyári időszakban jellegzetesen a Tó partra telepített pavilonokban végezzük a méltán világhírű hévízi gyógyiszappal. A felső testre, vagy igény szerint teljes testre kiterjedő masszázs során hévízi gyógyiszapot viszünk fel a vendég testére, amelyet folyamatos masszázzsal dolgozunk el a bőrön. A finom szemcsés, enyhén melegített iszap, ahogy a bőrhöz ér, nagyon kellemes a vendég számára, a masszázs során pedig egyre melegebb hőérzetet ad. Lényege, hogy ebben a wellness jellegű masszázsban ötvözzük a masszírozás és a gyógyiszap kettős hatását. A vendégnek nem csak a bőre újul meg, és a szervezete frissül fel, hanem a gyógyiszap ásványi anyagokba gazdag hatását is kiélvezheti. A masszázs befejeztével a vendégeknek azt javasoljuk ne is zuhanyozzanak le, hanem a pavilonból közvetlenül merüljenek bele a hévízi Tóba, ahol a lazító masszázs után egy frissítő fürdőt vehetnek, ami alatt folyamatosan ázik le bőrükről a jótékony iszap.

Summary
Különleges masszázsok Hévízen
Article Name
Különleges masszázsok Hévízen
Description
Masszázs gyógyiszappal Hévízen – Masszíroztak már a bőrébe iszapot? Ha még nem, akkor itt az ideje kipróbálni Hévízen a méltán világhírű hévízi gyógyiszappal végzett masszázst.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!