Gyógyít és fiatalít is az egyedülálló hévízi iszap

Nem véletlen, hogy nem csak Hévízen alkalmazzák gyógyászati és szépészeti célra, de az ország számos más fürdőjében, sőt még külföldön is.

Gyógyulásra – természetes fájdalomcsillapító

A legkedveltebb hévízi kezelés az iszappakolás és az iszapfürdő. A Hévízi-tó medrét 1-7 m vastagságban borítja a természetes, sötétszürke színű, lágy gyógyiszap. A több tízezer éves Pannon tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.

Az iszappakolás meleg (36 – 42 fokos) iszappal történik. A hatóanyagok a bőrön át felszívódva stimulálják az idegvégződéseket, így fejtik ki izomlazító és fájdalomcsillapító hatásukat. Ellentétben a gyógyszeres fájdalomcsillapítókkal, a hatás hosszútávon, akár hónapokon át érezhető. 

Szépülésre – fiatalabb bőr, karcsúbb vonások

Az iszapból készült termékek bársonyossá, puhává teszik a bőrt. Előnyösen hatnak a bőr- és kötőszöveti sejtek megújulására, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, és az öregedés jeleit is – mivel a hőhatás tágítja a kapillárisokat, így fokozódik a tápanyag és oxigén ellátás, melynek során ellenállóbb lesz a bőr.

Kísérletek bizonyítják, hogy a kozmetikai iszap kiüríti a salakanyagokat, fokozza a sejtek anyag cseréjét, növeli a kollagén termelést, és a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet. Kiválóan alkalmas az arc, nyak és dekoltázs ránctalanítására, kúraszerű használat esetén pedig akár alakformálásra is. Már az első kezelés után érezhető a változás – selymes, fiatalos, üde, bársonyos tapintású bőr.

Az iszapfürdő

A Hévízi-tóban az iszapot akár természetes közegében, a tóban is kipróbálhatjuk. Bár nem melegített formában, és nem szakszerű pakolásként alkalmazva, de lehetőségünk van arra, hogy a bőrünk szépítése vagy az izületi fájdalmak enyhítése érdekében magunkra helyezzük, kenjük.

Az erre a célra kialakított iszapmedencében, testünkkel szinte teljesen belemerülhetünk a sűrű, iszapos vízbe, vagy bekenhetjük a testünket és iszappal a bőrünkön kifeküdhetünk pihenni az egyik napozóágyra. Amikor pedig úgy gondoljuk, hogy elég sok jót tettünk magunkért a jótékony hévízi iszappal, még csak zuhanyoznunk sem szükséges, hiszen az iszapmedence pihenő teraszáról közvetlenül a tó vízében megmártózva áztathatjuk le magunkról a gyógyiszapot.

Egy valamire azért érdemes odafigyelni: az iszap nem fürdőruha kímélő hatású.

A hévízi iszapmasszázs

A Hévízi iszapmasszázs a Tófürdőnk egyik kiemelkedő szolgáltatása, melyet a Tófürdő terápiás részlegének munkatársai fejlesztettek ki, és amelyet a nyári időszakban jellegzetesen a Tó partra telepített pavilonokban végezzük a méltán világhírű hévízi gyógyiszappal. A felső testre, vagy igény szerint teljes testre kiterjedő masszázs során hévízi gyógyiszapot viszünk fel a vendég testére, amelyet folyamatos masszázzsal dolgozunk el a bőrön.

A finom szemcsés, enyhén melegített iszap, ahogy a bőrhöz ér, nagyon kellemes a vendég számára, a masszázs során pedig egyre melegebb hőérzetet ad. Lényege, hogy ebben a wellness jellegű masszázsban ötvözzük a masszírozás és a gyógyiszap kettős hatását. A vendégnek nem csak a bőre újul meg, és a szervezete frissül fel, hanem a gyógyiszap ásványi anyagokba gazdag hatását is kiélvezheti. A masszázs befejeztével a vendégeknek azt javasoljuk ne is zuhanyozzanak le, hanem a pavilonból közvetlenül merüljenek bele a hévízi Tóba, ahol a lazító masszázs után egy frissítő fürdőt vehetnek, ami alatt folyamatosan ázik le bőrükről a jótékony iszap.

Summary
Gyógyít és fiatalít is az egyedülálló hévízi iszap
Article Name
Gyógyít és fiatalít is az egyedülálló hévízi iszap
Description
Hévíz-tó gyógyiszap – Nem véletlen, hogy nem csak Hévízen alkalmazzák gyógyászati és szépészeti célra, de az ország számos más fürdőjében, sőt még külföldön is.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!