A legnépszerűbb hévízi kis kedvencek

Kutyus, cica, pinty és kanári, hörcsög és tengerimalac. Csak néhány az imádott házi kedvencekből, akik legtöbbször igazi családtagként élnek velünk.

No, de mi van akkor, ha kisállata nem egy magánszemélynek van, hanem egy szállodának, étteremnek, netán egy fürdőnek? Ilyenkor a kis kedvenc a cég jelképévé is válhat. Ez van Hévízen is!

1

Bodry, a fekete szőrpamacs

Bodry a hévízi Hoffbräu Vendéglő pulija, és a város legtöbbet fotózott kutyusa.
A fekete szuka puli hivatalos neve Cseri-Subás Hímes és 2010. július 31-én született.
Imádja a kacsacombot, kedvenc ételei köré tartozik még a rántott hús, a májas hurka, a pörkölt nokedlival és csak kézből eszik villával. Jah, és imádja a vanília fagyit! 🙂
Hivatalos férje “az Elefánt”, kedvenc kis fekete plüss kutyája pedig a Baba névre hallgat.

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

2

Mozart, a zenebarát

Mozart az AAL Apartman cicája fajtáját tekintve hosszú szőrű kék perzsa. A 8 éves, valamikor kan cicát eredetileg a tulajdonos kislánya kapta. Ivett, aki jelenleg is furulyázik gyerekkorában sokszor játszott cicájának Mozart darabokat, amiket az nagyon szívesen meg is hallgatott, innét a név.

Fő tulajdonságai, mint általában a cicáknak, hogy ő is imád lustálkodni és jókat enni. A vendégház szinte minden szegletében találkozhatnak vele a vendégek, de legjobban a tűző napon szeret elnyújtózni. Amikor épp nem lustálkodik, akkor a vendégek etetik. Nem sokat kell azonban kunyerálnia, mert bizony mindenki szereti jól tartani a kis hízelgőt. Kedvence persze a mesékből is szimbolikussá vált halkonzerv.

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

3

Csucsu, a nyelvzseni

Csucsu, a NaturMed Hotel Carbona tizenötéves Ara papagája, aki több nyelven is kommunikál.

Téli lakhelye a termálfürdő bejáratánál felállított kalitka, nyáron viszont „átköltözik” a Platán Kávézóba. Pontosabban a kávézó nevét adó platán fa tövében lévő kalitkájába. Mivel a fa a szabadban van, ezért Csucsu, bár a Carbonában, de azért mégis szabadon él! A vendégek sokszor lepik meg egy-egy finom falattal, főleg ízletes gyümölcsökkel.

Csucsu méltó egy turisztikai célponthoz, hiszen 3 nyelven beszél, rövid szavakat mond, ismétel magyar, angol és orosz nyelven is.

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

4

Kisvöcsök a Hévízi tóban

Bár nem nevezhetjük kimondottal házi kedvencnek, mégsem hagyhatjuk ki a felsorolásból a kis vöcsköket, akik minden éven megérkeznek a Hévízi tóra, hogy itt költsenek. Az egyik tojó, pár évvel ezelőtt például a fürdő egyik lépcsőjére rakott fészket, amit még a vendégek is nagy gonddal óvtak. Abban az évben azt a lépcsőt még le is zárták. Az egyik legcsodásabb látvány, amikor 3-4 fiókájával első alkalommal indul útnak a tojó, hogy megmutassa nekik, milyen jó is úszkálni a meleg vizű tóban.

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

5

Pikkó, a vízilóbébi

Sokan ismerik Bobót, a Kolping Hotel vízilovát, akivel csupa móka és kacagás minden perc a gyerekeknek. Kalandjairól már két kötetnyi mese is született a legkisebbek örömére. Az idei gyereknap alkalmával azonban bővült a Bobó család, hiszen megszületett a 35 kg-os, 47 cm-es Pikkó, a vízilóbébi. Várhatóan sok közös kaland vár még a családokra az alsópáhoki víziló család társaságában.

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!