Hévíz, a kikapcsolódás tökéletes helyszíne

Nem csoda, hogy hazánk egyik legkedveltebb desztinációja Hévíz.

A veszélyhelyzet miatt Hévíz is bezárta kapuit, azonban most már ismét nyitva áll új és régi vendégei előtt.

Az üzletek, az éttermek és a szolgáltatók jelentős része üzemel már, a szálláshelyek többségeis fogadja már a vendégeket. Semmi sem akadályozza ma már egy tökéletes nyári vakációnak, a megszokott minőségben Hévízen!

Fürdőzés tavirózsák közt a világ legnagyobb meleg vizű tavában

Ha már Hévíz, akkor Hévízi-tó. És ha Hévízi-tó, akkor fürdőzés, kristály tiszta meleg gyógyvíz, fekete iszap, tavirózsák, kishalak, vízimadarak. A mocsári ciprusok susogása, friss levegő és a strandolás élménye a parkban akár az év minden napján.

A patinás, történelmi épületektől övezett Hévízi-tó egyedülálló és csalogató élmény újra és újra mindenkinek, aki akár egyszer is élvezte a 32°C-os vízben úszkálást egy szép kora őszi napon. Nyáron a parton 0-110 éves korig szinten minden korosztály megtalálható. Bár a tó nem egy vízicsúszdás élménypark de épp ettől más. A természet egy kicsi csodája, ami nem utánozható és nem összehasonlítható más fürdőkkel.

Parkok, erdők, sétányok, zöld! zöld! zöld! mindenütt!

Kerékpározzon, sétáljon, túrázzon, mozogjon szabadon! A tavat ölelő véderdőkben a Hévízi-patak partján vagy akár a Keszthelyi-hegység lankás túraútvonalain számos lehetőség adott arra, hogy friss levegőn, madarak énekét hallgatva fedezze fel a környéket. Akár egy könnyű sétát tervez, akár komolyabb túrára számít lesz lehetőség válogatni az útvonalak között. A hévízi Tourinform Irodában ingyenes túra és kerékpáros térképekkel, kerékpár és nordic walking botok kölcsönzésével is segítik a természetjárókat. A Bakonyerdőnek köszönhetően ráadásul a Keszthelyi hegységben karbantartott útvonalak, pihenők, tanösvények és kilátók várják a családokat. Ez utóbbiakból nem mellesleg fantasztikus panoráma nyílik a Balatonra.

Középkori várromok az icipitől az egész napos élményig

Ha már dombok, hegyek, erdők és kilátás … Hévízről indulva számos várrom válik felfedezhetővé egy-egy napos kirándulás keretében. Legközelebb, csupán 10 km-re található a Rezi vár romja, ami a településről egy könnyű sétával elérhető. Kicsit messzebb, a Tátika hegyen is található egy várrom az erdő közepén. Aki a Balaton irányába indul, 30 perc alatt átér Szigligetre, ahol nem csupán egy várrom, de egy igazi komplex, interaktív középkori lovagi vár élménye várja a családokat, ráadásul a várat épp az elmúlt hónapokban újították fel, így június 20-án nyit újra. Hévíztől egy napos kirándulás keretében ellátogathat még Sümegre vagy Nagyvázsonyba is, de megmászható Csobánc romja. Aki a legközelebbi kicsi várromot keresi, Keszthelyen, a Fő téren a Magyarok Nagyasszonya-templom melletti Várkertben találja.

Aktív élmények adrenalin függőknek

Aki a szabadban is az aktív élményeket keresik, ráadásul kisebb-nagyobb gyerekkel érkeznek Hévízre, nekik sem kell messzire menniük egy kis kalandért. A Hévíz határában található Tavirózsa Kalandparkban kötélpályán tesztelhetik bátorságukat gyerekek és felnőttek. Közvetlenül mellette gokart pályán versenghetnek az száguldás szerelmesei. A Rezi Dinó és Kaland park inkább a kisebb gyerekkel érkező családoknak és dinórajongóknak nyújt önfeledt kikapcsolódást, míg a nagyobbak a zalaszabari Zobori Élmény Parkban tölthetnek el egy vidám napot. A 16 éven felüliek Gyenesdiáson paint ball harcban szerezhetnek maguknak lila foltokat és életre szóló emlékeket, vagy vízisíelni tanulhatnak a Vonyarcvashegyi strandon.

Akik a magasba törnének, megtehetik ezt hőlégballonnal, gyrocopterrel, sétarepülővel és sárkányrepülővel is, míg a mélység szerelmesei a Keszthelyi-hegység barlangjaiban csúszhatnak – mászhatnak vezetett kísérővel.

Élmény előtt-után kell enni valami finomat és laktatót

Szeresse akár a nemzetközi konyhát, akár a hagyományos magyaros ételeke, a csúcsgasztronómiát vagy a street-food alap ízeit, csak Hévízen, több mint 50 vendéglátóhely kínálatából válogathat, ráadásul garantáltan nyitva vannak egész évben. A kínálatot színesíti a Hévízi és a Gyenesdiás Termelői Piac, ahol a helyi, kézműves és egészséges érték hármast sűrítik bele szívvel-lélekkel egy-egy finom termékbe. Aki pedig egy könnyű borozásra vágyik, neki az Egregyi borozósor kihagyhatatlan helyszín, ahol a finom zalai borok élménye a zalai táj látványával párosul.

Amiről nem írunk ebben a cikkben

Római kori romkertek, közép-kori templomok, sztúpa, vízimalom. Strandok, animált programok, vezetett városnéző túrák, hajókázás, madárgyűrűzés, Csillagvár, keszthelyi múzeumok, kastély, modellvasút kiállítás. Sport versenyek, éjszakai túrák, gyerektáborok. Balaton-Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyek, Matula bácsi kunyhója, a Kis-Balaton páratlan állat és növény világa, bazaltorgonák.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!