Beindult a nyári szezon – 100 százalékON Hévíz

A szigorúan betartott biztonsági intézkedések után május óta szinte minden napra jutott olyan hír, hogy egy-egy szolgáltató újranyitott Hévízen.

Most már lépten-nyomon kellemes hangulatban kávézó, borozó embereket látni az éttermek, kávézók teraszain és a benti helyiségekben is. Kinyitottak az egregyi borospincék, fagyizók. Épp úgy lehet menüt enni, mint a’la carte fogyasztani, esténként borozgatni vagy fürdés után beülni egy-egy sütire, lángosra, limonádéra.

Megszokott módon, heti három alkalommal tart nyitva a Hévízi Termelői Piac, ahol újra a teljes választékkal várják a nézelődőket és persze a vásárlókat.

A Hévízi-tóra igyekvő, sétáló, fürdeni vágyók mindenfelé
A Hévízi Tófürdő május 9-i újranyitása óta több ezer vendég élvezte már a meleg víz frissítő és gyógyító erejét. Egyértelmű vonzereje most a Hévízi-tónak – amellett, hogy a világon egyedülálló, természetes gyógyvizű tó -, hogy a 4,4 hektárnyi vízfelületen és a tavat körülölelő parkban és strandon teljesen zsúfoltságmentesen lehet élvezni a 32-34°C-os meleg vízben fürdőzés és strandolás élményét.

Pünkösdkor megnyílt a tél folyamán teljesen felújított dr. Schulhof Vilmos sétány felőli Főbejárat öltözője is, ami most tágasabb, színesebb, praktikusabb. Május 21-e óta újra lehet használni a beltéri medencéket és pihenő tereket is, így már a szeles, borús idő sem lehet akadálya egy kellemes csobbanásnak Hévízen. Újra látogatható lesz az ivókút a kórház épületében.

Nem árt az előzetes időpontfoglalás egy jó masszázsra
A wellness szolgáltatóknál újra érdemes időpontot kérni egy-egy masszázsra, és a fodrászoknál is egymásnak adják a széket a hölgyek, urak. Újra nagy az érdeklődés az egészségügyi szolgáltatóknál, nyitva vannak a fogászatok, optikák, szépségszalonok. A helyi üzletekbe folyamatosan érkezik az új, nyári árukészlet.

fotó © Hévíz

Újra megnézhető a hévízi boszorkány csontváza Egregyen
Május 22-én kinyitottak a hévízi múzeumok, újra látogathatók a kiállítások, megcsodálhatók belülről is a város templomai. Működik a mozi. Jelenleg még létszámkorlátozás mellett, így ide mindenképp érdemes online jegyet foglalni.

fotó © Hévíz

Aktív kikapcsolódásra ideális helyszín
A szabad téri programok már május eleje óta üzemelnek, így a játszóterek, sportpályák, fitnesz parkok is látogathatók. Várja vendégeit a Tavirózsa Kalandpark és újra repül az ország legnagyobb hőlégballonja és a gyrokopter is. Újra vannak vezetett segway túrák, fogad játékosokat a golfpálya.

Felújítva, megszépülve várják a városi és túra kerékpárok azokat, akik bringát kölcsönöznének, sőt idén vadonatúj elektromos kerékpárokkal is bővült a Tourinform Iroda kínálata.

fotó © Hévíz

Változatos élmények egy karnyújtásnyira
Hévíz 30 km-es körzetében számos programlehetőség várja azokat, aki kalandokra vágynak. Nyitva vannak a keszthelyi múzeumok, látogatható a Festetics kastély minden kiállítása. Új élményként a keszthelyi öbölben, akár óriáskerékből is megcsodálható a balatoni panoráma. Közel egy éves felújítási munkák után újra számos élménnyel várja látogatóit a Szigligeti vár, de nyitva vannak a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyei és a környék kalandparkjai is. A gyerekek legnagyobb örömére pedig minősített gyerekbarát strandok várják a pancsolni vágyókat a Balatonnál.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!