Érdemes október végén is Hévízre utazni, mutatjuk, hogy miért

A hosszú hétvégék mindig jó alkalmat nyújtanak a felfrissülésre, a kikapcsolódásra, az új élmények keresésére.

Várost látogatnál? 3 nap alatt akár 10 város is beleférhet, de biztos, hogy ezt szeretnéd? Rohanni településről településre? Vagy inkább ellazulnál, és kihasználva az őszi időt a lila és rózsaszín tavirózsák között fürödnél hallgatva “a fák lehulló levelének lágy neszét”, este pedig egy ízletes vacsorával, egy pohár  zamatos zalai borral, esetleg egy szervezett hévízi programmal zárnád a napot?

Hévíz az egész család számára kellemes időtöltést nyújt, álljon most itt 4 indok, hogy miért is érdemes a gyógyfürdő városában tölteni a hosszú hétvégét.

1. A Hévízi-tó fölött a hűvösebb napokban párafelhő lebeg, mely felett titokzatosan bukkannak fel a tornyos tófürdőépületek. Az úszás a selymes, melegvízű termáltóban, ahol még ősszel is virágzanak a pink, lila és fehér tündérrózsák, energiával töltik fel a testet és a lelket. A szabad ég alatt a világ legnagyobb termáltavában fürödni már magában is különleges élmény, arról nem is beszélve, hogy a víz gyógyhatású is.

2. A színes lombkoronák közötti séta nem csak a testünknek, de a lelkünknek is felüdülést nyújt. A Hévízi-tó melletti véderdő sétányai, vagy a közeli Keszthelyi-hegység túraútvonalai páratlan lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy valóban kikapcsolódjunk a mindennapok mókuskerekéből. Az ősz ideálisabb időszak arra is, hogy két keréken barangoljuk be a Nyugat-Balatoni térséget, és fedezzünk fel olyan helyeket, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra.

fotó © Hévíz

3. Andalogjunk a város hangulatos utcáin, sétáljuk Egregyen, merengjünk el a város régmúltján, hiszen Hévíz már a rómaiak idején is jelentős település volt.

fotó © Hévíz

4. Annak ellenére, hogy a vírushelyzet miatt a megszokottnál kevesebb rendezvény várja a városban tartózkodókat, még október végén is számos program van Hévízen. És ahogy mondani szokták, nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!