Őszi programok és újdonságok Hévízen

A fürdővárosban a járványügyi intézkedések maximális betartásával, megújult programokkal készülnek az őszi szezonra.

A Hévízi-tó fölött a hűvösebb napokban párafelhő lebeg, mely felett titokzatosan bukkannak fel a tornyos tófürdőépületek. Az úszás a selymes, melegvízű termáltóban, ahol még ősszel is virágzanak a pink, lila és fehér tündérrózsák, vagy a séták a tavat körülölelő parkokban a mocsári ciprusok között ősszel is energiával töltik fel a testet és a lelket. A szabad ég alatt a világ legnagyobb termáltavában fürödni már magában is különleges élmény.

Zene, zene, zene

Újdonság! Hétvégén, a Festetics téren elhelyezett LED falon október végéig koncertfilm vetítések lesznek. Szeptember 25-én Michael Jackson This is it! koncertfilmje vagy október 3-án Michael Flatley Lord of the Dance tánc-show-ja, október 31-én a Mamma Mia! koncertfilmek szólnak majd. Továbbá lesz még az ILLÉS zenekar a koncertfilmje, vagy klasszikus némafilm vetítés zongorakísérettel.

Szeptember 26-án a Vagabond Trio játszik ismert slágereket a Festetics téren. Októberi dallamok néven csendül fel a Festetics téren október 10-én Német Norbert, október 24-én pedig a Babos-Piller Jazz Duo zenéje.

Szerda esténként a Szentlélek templomban a Majestic Sounds orgonakoncertjeit hallhatják Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona és zongoraművész előadásában.

Gasztro programok

Gasztro programokban sem lesz hiány október 16-17-én a Variációk ABORRA rendezvényen Hévíz Város Boráé a főszerep. Az október közepi hétvégén több szolgáltató is különleges menü-sorral készül, ami a menükben közös, hogy mindegyik menüben feltűnik majd a 2019-es Kányavári Borbirtok díjnyertes bora a Krónika fantázianevű chardonnay. További különlegesség a látványkonyha és élő főzés.

A Brix Bistroban október 10-én Krausz Gábor vacsoraest, a Hotel Európa fit szállodában pedig október 17-én Vomberg Frigyes gasztro est lesz. A rendezvény nem szállóvendégek számára is elérhető!

A Hévízi Termelői Piac továbbra is heti 3 alkalommal várja a vásárlóit, kedden és szombaton 7-12 óra között, csütörtökön pedig délután 13-18 óra között. A Termelői piacon két rendezvény is lesz az ősz folyamán: Október 17-18-án Gesztenyés Workshop lesz Paulinné Bukovics Marianna kertészmérnök és Veres Ferenc mester séf részvételével. Ugyanezen a hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan a kertvárosi Kertészeti Centrumban Gesztenyés Weekend lesz. A Termelői Piacon Márton napkor, november 14-én a libás ételeké a főszerep, és lesz természetesen a gyerekek által oly kedvelt Mártonnapi libafuttatás.

Gyerekprogramok

Az őszi szünetben a kisebbeknek a Festetics téren lesznek gyerekprogramok és a Mesélő bőrönd társulat előadása a Kőleves. A gyerekek a Gesztenyés Weekendet és a Márton napi libafuttatást is garantáltan élvezik majd.

Hévízi séták

Ismerje meg Hévíz legendáit, történeteit, gasztronómiáját idegenvezető segítségével. Hetente több alkalommal gyalogosan vagy e-bike-al indulnak Fürdőtörténeti, Római legendák és Gasztroséták néven elérhető hévízi séták. Aki pedig bevállalósabb, annak újdonág a „dupla élmény” e-bike túra Keszthelyen és Hévízen.

Azoknak akik csak cél nélkül üzletekben szeretnének andalogni vacsora után nézelődni vásárolni, klassz lehetőség lesz a szintén idei évben először október 24-én megrendezett shopping night program.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!