Október 9-én rendezik a Murci fesztivált a balatonlellei Kishegyen

Nyolc helyszín, 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda, 1 delikát – számokban ezt jelenti a lellei Murcifesztivál, ízekben, élményekben ennél sokkal, de sokkal több.

A tavalyi pandémia miatt nem tudták megszervezni a lellei Murci fesztivált, amely bár nem hosszú történelemre tekint vissza, mégis ikonikus programja lett az őszi Balatonnak.

Hosszú kihagyás után október 9-én újra birtokba vehetjük a balatonlellei Kishegyet, ugyanis harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Murci GasztroFesztivál a balatonlellei Kishegyen. Az elmúlt években olyannyira sikeresek lettek a kishegyi rendezvények, hogy egyre többen tették fel a kérdést: ugye lesz Murci? Mikor lesz Murci? A jelenlegi szabályzások értelmében a szervezők úgy döntöttek, hogy belevágnak a szervezésbe. A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet.

Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus helyszínen – a Bolemon tanyán is várják a látogatókat, ami skanzen szerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba. “Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog.” fogalmazott Pócz József borász.

A rendezvényen a környék legkiválóbb éttermei, borászatai, cukrászdái mutatják be a balatoni gasztronómiát, és azt, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet.

Az éttermek és a borászatok 12-től 20 óráig várják a vendégeket, s mivel az esemény gasztrorendezvény, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!