20 négyzetméteres panoráma kilátó épült Balatonlellén, a Kishegyen

A Balaton déli partjának egyik lenyűgöző helyszíne a Balatonlelle fölé magasodó Kishegy.

A Kishegy nem csak a környék, hanem az ország egyik legjobb bortermelő vidéke. A lellei szőlő minőségének és a termelők szakértelmének elismerését jelzi, hogy a városban kilenc minősített állomása van a Dél-Balatoni Borútnak.

Nemcsak a páratlan panorámáért érdemes ellátogatni a Külső-Somogyi-dombsághoz tartozó Gamási-hát egyik csodájára, a Kishegyre, hanem a másik nagy nevezetessége a Parkerdő miatt is, amely a nyugalom szigeteként lehetőséget ad egy kis természetes túrára. Bár Parkerdőnek nevezik, ez az erdőség sokkal nagyobb, mint egy átlagos park, így akár egy egész napot is eltölthetünk benne a természet szépségeit csodálva.

Egy ideje – információnk szerint még kb. egy hónapon át –, a Parkerdő jelentős fejlesztések helyszíne. A terület tulajdonosa, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., egy nyertes pályázatnak köszönhetően alakítja ki a Kishegyi erdei élményközpontot, amely a meglévő parkerdő attrakcióinak komplex fejlesztését foglalja magába. A több mint 27 millió forintos fejlesztés révén mintegy 20 négyzetméteres kilátóterasz épült, felújították és megerősítik a felfelé vezető utat, kerékpártároló, játszótér, tűzrakó hely, asztalok és padok várják a természet kedvelőit.

Pillanatnyilag még zajlanak a földmunkálatok, a tervek szerint egy hónapon belül készül el teljesen a környék, azonban a helyszín már most is bejárható, így tettünk mi is egy naplementés kirándulást március 19-én este. Mutatjuk a kifejezetten jól sikerült és gyerekbarát fejlesztésről a fotókat:

A Szent-Donát kápolnától indultunk, itt kényelmesen lerakhatjuk az autónkat.

A parkerdőhöz vezető utat szépen felújították.

A parkerdő “bejáratát” egy sorompó jelzi. Remélhetőleg mellette parkolóhelyeket is kialakítanak.

A sorompótól rövid, kényelmes sétával elérhető az új kilátó és az erdei játszótér, élménypark.

Kerékpártartó, padok és tűzrakóhely is várja a kirándulókat.

Többféle hinta is helyet kapott a területen.

A Kishegyről, amely néhány méter híján eléri a tengerszint feletti 300 méteres magasságot, pazar panoráma tárul elénk a CsodálatosBalatonra, Badacsonytól Fonyódig gyönyörködhetünk a tájban.

Kényelmes padokról csodálhatjuk a naplementét, maximálisan ajánlott, könnyen elérhető új célpont minden korosztálynak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!