Gasztronómiai fesztivál Keszthely belvárosában
Újabb nagyrendezvényt szerveznek Keszthelyen augusztusban. A helyi gasztronómiát bemutató eseménynek a keszthelyi főtér ad otthont.
Az I. Keszthelyi Gasztro SOKKK fesztivál részleteiről Ruzsics Ferenc, a város polgármestere és Árkosi Attila, a keszthelyi Pura Vida Port üzletvezetője számolt be a hétfői sajtótájékoztatón.
Az öt esztendeje útjára indított, és évről évre nagyobb sikerű KeszthelyFest, és a város további programjai mellett Keszthely újabb nagy durranással készül idén – mondta Ruzsics Ferenc.
A Gasztro SOKKK a helyi termékek széles választékát kínálja majd: környékbeli termelők árui, gasztronómiai különlegességek, igényes street food, kiváló balatoni borok, látványkonyha és egyéb érdekes bemutatók csalogatják a kóstolni, vásárolni szándékozókat a keszthelyi főtérre – emelte ki a polgármester.
Kétféle étellel készülnek majd a gasztronómiai kitelepülők, többek között a keszthelyi Pura Vida Port is.
A Keszthelyi Yacht Kikötőben márciusban nyílt étterem üzletvezetője, Árkosi Attila a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mediterrán ihletésű gourmet a la carte étlapjukról, illetve a környéken csak náluk készített nápolyi típusú pizzából kínálnak majd kóstolót a fesztiválon.
Megízlelhetjük majd a kókuszbundás keszthelyi harcsafilét fekete rizzsel és mangó salsával, illetve a ropogós pizzát is, amelyre a feltétek a helyi termelőktől származnak majd.
Az éttermünkben a mindennapokban is figyelünk arra, hogy a környékbeli termelők áruit használjuk fel – hangsúlyozta az üzletvezető.
A Pura Vida Porton kívül képviselteti magát a cserszegtomaji Manna Major különböző ízesítésű báránykolbászokkal, a Halászcsárda keszeggel és rántott fogassal, a John’s Pub kétféle burgerrel, Németh Tamás barbecue tállal, valamint a Brix bisztó, amelynek kínálata még meglepetés.
Az italok tekintetében is ínyencségekre számíthatunk.
A Pampetrics Borkereskedés az ételekhez válogat majd a környékbeli borok legjavából, ezen kívül kóstolhatunk majd kézműves sört Balatonszentgyörgyről, valamint koktélokat, limonádékat és pezsgő, illetve habzóbor.
A rendezvényen bemutatkoznak a környék legjobb őstermelői is a Cekker közösség jóvoltából.
Így válogathatunk a sajtok, a zöldségek, a gyümölcsök, a mézek, és a vegán finomságok kínálata között. Emellett kézműves termékek és egyéb vásári portékák felhozatala színesíti a rendezvényt.
Előadások és gasztronómia bemutatók is lesznek azok számára, akik még jobban elmélyednének egy-egy témában.
Szombaton a „13 séf”, a helyi és környékbeli konyhafőnökök, vasárnap pedig a Cekker bevásárlóközösség mutatkozik be.
A legkisebbek számára a szervezők gyerekligettel készülnek, melynek tematikája szintén a gasztronómiához kapcsolódik majd. A Kenderkóc népi játszóház lisztes játszóval és babakonyhával mindkét napon várja a családokat, vasárnap pedig a Mintapinty zenekar koncertjét élvezhetik a gyerekek.
Szombat este a Happy Dixieland Band lép fel, majd a swinget az elektronikus hangzással kiválóan ötvöző DJ Ordiman szórakoztatja a közönséget. A második nap estéjén a swing ’n pop stílus hazai meghonosítója, Gájer Bálint és zenekara ad koncertet, majd Szabó Attila és Tóth Gábor gitárestje kínál kellemes szórakozást.