Elmarad 2021-ben is a Szigligeti Süllőfesztivál

A süllő-imádók biztosan számolták már a napokat, hogy ismét megnyíljon a szigligeti Süllőfesztivál képzeletbeli kapuja.

Erre azonban újból várni kell, mivel a koronavírus-járvány következtében hozott intézkedések miatt 2021-ben is elmarad a nagyszabású rendezvény.

Erről röviden a szervező Szigligeti Turisztikai Egyesület írt közösségi oldalán 2021. augusztus 31-én:

“Amikor májusban kihirdettük az idei Szigligeti Süllőfesztivál időpontját, bíztunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan korlátozások nélkül rendezhetjük meg ezt az eseményt. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi kártyával rendelkező vendégek látogathatják. A Süllőfesztivál szellemiségével és hangulatával nem fér össze a látogatók ellenőrzése, ezért a Szigligeti Turisztikai Egyesület elnöksége úgy határozott, hogy idén sem rendezi meg a Süllőfesztivált. Bízunk benne, hogy jövőre találkozhatunk!”

A Süllőfesztivál az őszi Balaton meghatározó gasztronómiai programja.

A rendezvényen a süllő számos elkészítési módját ismerhettük és kóstolhattuk meg az évek folyamán. A süllő hazánk egyik legértékesebb és legkeresettebb hala, melynek ízletes, száraz, fehér húsa igazi gasztronómiai élvezet.

A Süllőfesztivál azonban nem csak e nemes halról szólt, hanem a finom ételek mellé passzoló zamatos borokról, a színvonalas programokról, és nagyszabású kirakodóvásárról.

Korábban a CsodalatosBalaton.hu szerkesztősége is ellátogatott a Süllőfesztiválra.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!