Balatonihal-Szigliget-Sullofesztival-2018-Oktober-Osz-Naplemente-CsodalatosBalaton

Elmarad 2020-ban a Süllőfesztivál Szigligeten

2020 októberében a nemes halon kívül más gasztronómiai ínyencségek és kiváló programok is várták volna az érdeklődőket Szigligeten.

Sajnos, csak várták volna. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban elmarad a nagyszabású rendezvény, melyet a szervező Szigligeti Turisztikai Egyesület jelentett be 2020. augusztus 18-án.

Ezt írták:

“Az elmúlt hetekben hosszan mérlegeltünk azzal kapcsolatban, hogy járvány szempontból hogyan tudjuk biztonságosan megrendezni a fesztivált.
A növekvő esetszámok és a tendenciák, melyekre szakemberek figyelmeztetnek minket egyelőre nem túl biztatóak. Ebben a szituációban felelősen gondolkozó szervező nem kockáztathatja sem a vendégek, sem a kiállítók egészségét, sem a rendezvény megítélését.
Így kénytelenek vagyunk Benneteket arról tájékoztatni, hogy az idei Szigligeti Süllőfesztivál ebben az évben a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre.
Köszönjük az érdeklődést és bízunk benne, hogy jövőre találkozunk!”

A Süllőfesztivál az őszi Balaton meghatározó gasztronómiai programja

A rendezvényen a süllő számos elkészítési módját ismerhettük és kóstolhattuk meg az évek folyamán. A süllő hazánk egyik legértékesebb és legkeresettebb hala, melynek ízletes, száraz, fehér húsa igazi gasztronómiai élvezet.

A Süllőfesztivál azonban nem csak e nemes halról szólt, hanem a finom ételek mellé passzoló zamatos borokról, a színvonalas programokról, és nagyszabású kirakodóvásárról.

Korábban a CsodalatosBalaton.hu szerkesztősége is ellátogatott a Süllőfesztiválra.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!